Piret Raud

Segítség! Anyu összement!

Sander teljesen átlagos fiú, aki az anyukájával kettesben él. Egy nap fura dolog történik: anyukája akkorára zsugorodik össze, mint egy legófigura. Sandernek állandóan vigyáznia kell rá, mindenhova magával kell vinnie, nehogy baja essen.



Aztán bekövetkezik a katasztrófa:

az iskolában valaki ellopja tőle az anyukáját.



MEG KELL TALÁLNI ANYUT! Különös események kezdődnek, amelyekben anya és fia mellett Muri, egy kóbor kutya, Aksel, egy láthatatlan fiú, a sokoldalú Allan bácsi és egy hölgyekből álló Maciklub tagjai is szerepet kapnak.


CS-149803

2 546 Ft‎

-15%

2 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Piret Raud
Fordító Patat Bence
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 128
ISBN 9789632786391
Formátum 125x197x9 mm

Könyvutca blog

A történet a szeretetről és az egymásra figyelésről szól. Arról, hogy tudjuk, számíthatunk egymásra, a szeretteinkre, ha baj van, és néha elég, ha kihúzzuk a fejünket a felhőkből és meglátjuk a napsütést. Vagy erőt merítünk a közeli családtagjaink szeretetéből, támogatásából és kitartásából. Egy nagyon szép könyv ez, mely szimbolikus módon mutatja be az emberi kapcsolatokat, az emberi érzelmeket.
Tovább olvasom

Üveghegyentúl

Arra világít rá, hogy törődnünk kell gyermekeink érzéséivel. A gyerekeknek pedig azt az üzenetet hordozza, hogy a bajbajutottakra oda kell figyelnünk. A szeretet mindent legyőző ereje és gyógyító hatalma az, amely nagyszerűvé teszi a Cser Kiadó gyerekregényét.
Tovább olvasom

7 szoba

Ez az abszurditással teli mese hiteles, igazi, és kimondhatatlanul szerethető!
Tovább olvasom

Bcool Magazin

Gyermekként szembesülni a szülő betegségével nagy lelki próbatétel. Az pedig különösen nagy kihívás mentálisan, ha gyermekkorban gondoskodni is kell a szülőről, s hirtelen fel kell nőni feladatokhoz. Sander egyedül él édesanyjával, aki egy napon furcsa módon összemegy, s így neki kell vigyázni szeretett anyukájára Piret Raud regényében. A Segítség! Anyu összement! fontos és megrendítő olvasmány a szeretet erejéről.
Tovább olvasom

Mesecentrum

A szülő-gyerek kapcsolatokban, a nevelés során előforduló nehézségeket, belső konfliktusokat metaforizálja a szöveg. Gyerekszemszögből ábrázolja, amikor még szó szerint veszik a metaforákat, és a kicsik nem tudják értelmezni az iróniát. [...] Az önbizalomhiánnyal küszködő, szorongó anyuka szó szerint eltörpül – úgy érzi, nem elég ahhoz, hogy megoldja a problémákat, és nem tudja leküzdeni a szorongását. Az összement anya kisfia, Sander, a főhős így arra kényszerül, hogy kezdetben anyja irányításával, majd egyedül küzdjön meg a nehézségekkel, és a gyerek önállósodása révén szép lassan a szülő is megtanul bízni magában, így végül minden jóra fordul.
Tovább olvasom

Hellocool

A Cser Kiadó gondozásában megjelent észt gyerekregény, Piret Raud története egy olyan élethelyzetet mutat be szimbólumokon keresztül, amely lehetőséget ad az igaz szeretet felismerésére, és arra is, hogy meglássuk magunk körül azokat a jelenségeket, elveszett lelkeket is, amelyek elkerülnék a figyelmünket.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.