Dr. Moreau szigete

Herbert George Wells Dr. Moreau szigete című regénye a sci-fi- és horrorirodalom egyik alapműve. Bár az első megjelenés óta több mint 120 év telt el, mondanivalója a tudomány és technika rohamos fejlődésének korában is aktuális.
A történetben szereplő, ember alkotta fenevadakról nem tudjuk, Wells hogy képzelte el őket. A Németh Gyula illusztrációival készült mostani kiadás az első, amely teljes látványvilággal segít életre kelteni az Állatnépet, egyben intő példát mutatva arra, milyen határokat nem szabadna átlépni az emberiségnek.


CS-149661

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 990 Ft‎

3 596 Ft‎

-20%

4 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Herbert George Wells
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 268
ISBN 9789632786339
Formátum 169 x 239 x 25 mm

Ectopolis

A Dr. Moreau szigete az emberré váló, vagy ragadozóvá visszavedlő állat képében tartalmazza a megfelelő feszültséget, és valószerűtlenséget, ugyanakkor a relevanciát is, hiszen az ember mindig is tartott tőle, hogy lekerül a tápláléklánc csúcsáról, ugyanakkor előszeretettel játszott istent, hogy aztán uralkodjon a teremtményei felett, ám ez a modell tulajdonképpen a mai napig mind tudományos, mind jogi, mind szociológiai értelemben véve is meglehetősen kezdetleges státuszban van. Szerencsére.
Tovább olvasom

Elte Online

És ha már ez egy illusztrált kötet, akkor nem mehetünk el szó nélkül Németh Gyula rajzai mellett sem, amelyek egészen különlegessé teszik az olvasásélményt. Nem tudjuk, hogy Wells hogyan képzelte el az Állatnépet, de Németh Gyula egészen jól megragadta az esszenciájukat. Van bennük valami egészen emberi, ha sokáig nézzük a képeket, ugyanakkor viszolygást keltenek. Ez az a kettősség, ahogy a főszereplő is szemléli az Állatnépet, ez a kívülálló szemlélése.
Tovább olvasom

Epik.hu

A regény új magyar kiadása keményborítós, rendkívül ízléses kiállítású könyvecske, amelyet Németh Gyula gyönyörű, egy és kétoldalas illusztrációi gazdagítanak, szó szerint: a történet, illetve Moreau szerencsétlen áldozatainak, kísérleti alanyainak Németh általi interpretációja egy külön hangulati réteget kölcsönöz a regénynek, amely nem vesz el a szövegtől, hanem csak még jobban elmélyíti.
Tovább olvasom

Próza Nostra

Németh Gyula munkái tökéletes kiegészítői Wells szövegének, fokozzák azt a hangulatot, ami átjárja a regényt, és mint minden jó illusztrált könyvnél, ezek kettőse valami sokkal többet ad ki végül, mint amire külön-külön képesek lennének.
Tovább olvasom

Könyv és más

A könyv nagyon olvasmányos, visz magával előre a cselekmény, ráadásul Németh Gyula illusztrációi egészen fantasztikusak, tökéletesen illenek a történethez és nagyon feldobják az olvasás élményét (ráadásul a regény vége után még egy külön galériát is találunk, szintén remek alkotásokkal).
Tovább olvasom

Booktastic Boglinc

Összességében szerintem kihagyhatatlan, pláne ilyen elképesztő, fényes papírra nyomtatott, keménytáblás, illusztrált kivitelben. Ha szereted a borzongató, de ugyanakkor elgondolkodtató történeteket és/vagy odáig vagy az illusztrált példányokért, akkor ezt a kötetet semmiképp ne hagyd ki. Én a magam részéről annyit mondhatok, hogy nagyon kedveltem, s minden alkalommal, amikor ránézek, egyszerre borzongok és bizsergek tőle. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára forgattam.
Tovább olvasom

A Szofisztikált Macska

Nem tudom, hogy ennyire tetszett volna-e a könyv az illusztrációk nélkül is, mindenesetre számomra nagyon sokat adtak a történethez ezek a fekete-fehér, komor rajzok és Dr. Moreau teremtményeit is könnyebb volt elképzelni a maguk hátborzongató mivoltában.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.