Joel McIver

TO LIVE IS TO DIE - Cliff Burton élete, halála és a Metallica hőskora

"Pont akkor olvastam ennek a könyvnek a legelső kiadását, amikor 2008-2009-ben a Metallicával turnéztunk, és azt kell mondjam, ha még nem volt szerencséd hozzá, ne hagyd ki, mert az egyik legjobb életrajzi kötet, amit valaha láttam." Robb Flynn, Machine Head

A Metallica mai formájában tökéletes, érett zenészek társasága, de ez nem volt mindig így. Ők is garázsbandaként kezdték, hogy lépésről lépésre jussanak egyre magasabbra, zenei fejlődésük motorja pedig az a Cliff Burton volt, aki kivételes basszusgitárosi és dalszerzői tehetségével húzta a csapatot feljebb és feljebb, a Kill 'Em All albumtól a Ride The Lightningon át a zenekar csúcsteljesítményéig, a Master Of Puppetsig.
Cliff élete káprázatosan termékeny és tragikusan rövid volt, mindössze 24 évesen hunyt el, amikor a zenekar turnébusza felborult egy svéd hegyi úton. Halála után a Metallica világsztár lett, de saját bevallásuk szerint soha többé nem éltek meg annyira kreatív időszakot, mint karrierjük első négy évében.
Cliff Burton kultusza évről évre nő, és számtalan (nem csak metálos) basszusgitáros hajt fejet munkássága előtt. Életrajzi könyve is sok százezer példányban kelt el, magyarul - a legutóbbi, javított és bővített kiadás alapján - most jelenik meg először.


CS-149666

2 248 Ft‎

-50%

4 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Joel McIver
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 268
ISBN 9789632786315
Formátum 169 x 239 x 27 mm

Fémforgács

A könyv belső arányai ideálisak, a magamfajta rajongók ugyanis elsősorban a Hetfieldékkel töltött néhány évre kíváncsiak. A fókusz ennek megfelelően az 1983-1986 közötti időszakon van. McIver azonban nem elégedett meg ezzel, alapos kutatómunkát végzett, a családtagok mellett igyekezett olyan egykori barátokat, (és most nem a Metallica tagságra gondolok) zenésztársakat, ismerősöket is megszólaltatni, akikkel Cliff-nek a korábbi életszakaszában kereszteződött az útja.
Tovább olvasom

WMN

Joel McIver brit újságíró, akit a rock- és metálrajongók jól ismernek, hiszen jó néhány életrajzi kötetet jegyez, ebben a könyvében utánajár a balesetnek, annak, hogyan állt talpra ezután a Metallica, legfőképpen pedig megismerteti az olvasóval Cliff Burton tragikusan rövid, de annál termékenyebb életét.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.