Fodor Sándor

Énekelsz Csehtamást?

„Királyok voltunk! (Postakürt, Kis Olimpia) Pár évvel később hozzánk vágták a „koszos” gitárjainkat ezeken a helyeken. Ragyogó idő!!! Mirtusz és unikum, a bokrok alján, ha betépve elheversz. És nagy-nagy felelősség, hogy te vagy az örököse valaminek, ami úgyis te magad vagy.”
Másik János

„Így ezúton a róla szóló életrajzi könyvön keresztül kérnék tőle valamit. Háló?! Tamás Hallasz? Kérlek, írj nekem, s hívjál meg egy hétre. Sokszor!”
Baksa-Soós János

„Szeretném leszögezni, hogy én egyáltalán nem büszkélkedhetem azzal, hogy nagyon közeli barátja lettem volna Tamásnak. „Öcsi” voltam. Egy ismerős. Mégis tudta a nevemet, és azt hiszem, nem voltam neki ellenszenves, ami elég nagy szónak számított, hiszen, bár sok barátja volt, nem barátkozott bárkivel. Én felnéztem rá. Járt ide meg oda, és amikor történetesen én is ott voltam, akkor mondtuk, hogy szevasz, szevasz. Például többször volt látható a Városkapuban, ki emlékszik már rá, hogy hol volt az hely egyáltalán? A Fiatal Művészek Klubja mondjuk közös törzshelynek számított.”
Víg Mihály

„Az egészen világos, hogy a Cseh Tamás-i életmű jelentősen túlmutat a tényleges dalokon, előadásokon, elég, ha arra gondolsz, hogy az emberek nem azt mondják: „Énekelsz valami Cseh Tamás-dalt?”, hanem csak annyit, hogy „Énekelsz Csehtamást?” Mindenesetre szeretek hinni egyfajta folytonosságban, hogy viszonyban vannak az alkotói világok, hatnak és reflektálnak egymásra.”
Beck Zoltán (30Y)

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149845

3 991 Ft‎

-15%

4 695 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Fodor Sándor
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 264
ISBN 9789632786445
Formátum 165 x 235 x 17 mm

Könyvterasz

Ha hangos történelemkönyveket gyártanának, akkor Magyarország hetvenes, nyolcvanas évei, albérletes világa, légszomja és apró örömei Cseh Tamás hangján szólalnának meg. Fodor Sándor 1994-es könyvét adta ki újra modernebb köntösben, új interjúkkal és visszaemlékezésekkel bővítve. Megszólalnak benne a dalok legfontosabb alkotótársai, művészek, barátok. A legjobb mégis az, hogy pár oldal után máris dúdolni fogjuk a kedvenceinket.
Tovább olvasom

Olvass bele

A szerző által vállalt, szeretetteli elfogódottsággal idéződik meg minden, amit tudni érdemes a mi „Indiánunkról”; élete, kapcsolati hálója, a dalok és a háttér (úgy is mint korrajz) lázgörbéi. Megszólalnak a barátok, szerzőtársak, mindenekelőtt Bereményi, de természetesen Másik János is; szó esik Csengey Dénesről, s még ki mindenkiről, és mennyi minden másról.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.