Lol Tolhurst

Cured - Mese a két képzeletbeli fiúról

Tinédzsernek lenni mindig szívás, de különösen az, ha egy Crawley nevű porfészekben vagy kénytelen felnőni. A hetvenes-nyolcvanas években, Margaret Thatcher kormányzása idején rengeteg fiatal érezte úgy, hogy semmit sem tartogat neki a jövő. A feszült légkörben, durva megszorítások közt porondra lépő új generáció magasról tett a tradíciókra, és elutasított mindent, ami hétköznapi. Kezdetben csak London utcáit lepték el az irokézfrizurás kamaszok, de hamarosan országossá nőtt a punkmozgalom, és a friss zene kitörölhetetlen nyomot hagyott a világon. Az új stílus és a lázadás szele végül elérte Crawleyt is, ahol három fiatalember úgy döntött, maguk mögött hagyják a külvárosi dögunalmat, és saját kezükbe veszik a sorsukat. Így született a korszak egyik legünnepeltebb, legsikeresebb és szinte vallásos áhítattal körülrajongott zenekara: a The Cure.


A CURED Lol Tolhurst, a banda egyik alapítótagjának memoárja. A szerző részletes betekintést nyújt a zenekar történetébe, a kocsmakoncertektől egészen a gigantikus stadionturnékig. Lol, amellett hogy megvilágít egy sor a rajongók elől eddig rejtve maradt részletet, elmeséli saját pokoljárását is. Kegyetlen őszinteséggel beszél családi tragédiákról, függőségről és egy örök barátság legsötétebb pillanatairól is. A könyv negyven év történetét dolgozza fel, és körbejárja az egész világot Dél-London reménytelen utcáitól a Mojave-sivatagon át a megváltást hozó éjszakáig Hawaii tengerpartján. A CURED egy időtlen zenekar portréja és egy küzdelmes, de végül beteljesedett életút krónikája.

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149826

3 736 Ft‎

-15%

4 395 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Lol Tolhurst
Fordító Lotterfeld Boholy
Fedél puha
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 353
ISBN 9789632786384
Formátum 135 x 197 x 22 mm

Rattle

Tolhurst stílusa olvasmányos, mentes a dokumentarista megközelítéstől, a hasonló olvasmányok többségétől eltérően a főhős a hibát nem másokban keresi, hanem görbe tükröt tart maga elé. A Cured a rockzenei önéletrajzok gyűjtőinek és a Cure rajongótáborának kötelező vétel, de a metalos közösség nyitottabb tagjainak a figyelmére is számot tarthat.
Tovább olvasom

Ectopolis

Könnyen érthető, emberi nyelvezete akár egy délutáni olvasmánnyá teheti a könyvet azok számára, akik szívesen kalandoznak a könnyűzene történelmében.
Tovább olvasom

Könyvterasz

Tolhurst visszaemlékezése egyszerre ötvözi a legendás bandák keletkezéstörténetének megszokott elemeit egy nem mindennapi barátság szívfájdító és felemelő részleteivel, miközben kíméletlen őszinteséggel vall a saját gyarlóságáról és pokoljárásáról. A könyv egyszerre szól hát a rajongóknak, számos adalékkal és történettel színezve a dalok és albumok hátterét, de a zenekart alig ismerő laikusnak is remek olvasnivaló korrajza, vicces-fájdalmas sztorijai és gördülékeny stílusa miatt.
Tovább olvasom

WMN

Azon zenerajongók számára is kifejezetten élvezetes kötet Lol Tolhurst, a The Cure alapító-dobosának önéletrajza, akiknek semmi közük nincs a The Cure-hoz vagy a goth rockhoz, csak szívesen olvasnak egy stílusában talán a leginkább Nick Hornbyra hasonlító könyvet egy zenekar történetéről.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.