Anti Saar

Mart a pácban

Mart jó fej hétéves kisfiú. Egy kedves városkában él anyukájával, apukájával, a bátyjával, Jooseppel és a kishúgával, Leenával. Nyugodt és boldog az élete, de időről időre adódnak nehéz helyzetek, amelyekre Mart nem talál jó megoldást. Például amikor a szomszéd lány, Kaisa azzal kezdi cukkolni, hogy nem tud szaltózni a trambulinon. Vagy egyedül marad a boltban a pénztár előtti sorban. Vagy nem tud időben leszállni a buszról. Mart gondosan mérlegeli a lehetséges megoldásokat, hogy megtalálja a legjobbat. E történetek mind arról szólnak, hogyan boldogul egy kisfiú különféle szorongatott helyzetekben.

Ajánljuk a szerző korábbi könyvét, amelyet a Libri 2019-es Év Gyerekkönyve díjára jelöltek, és amelyet az Észt Gyerekirodalmi Központ az év legkülönlegesebb gyerekkönyvének járó díjjal tüntetett ki. 

Villu egy hangulatos észt városban él szüleivel és kisöccsével, a "fél három" éves Janekkel együtt.

Anti Saar 1980-ban született, az észtországi Tartuban él, íróként, fordítóként és játéktervezőként tevékenykedik.
Így mennek nálunk a dolgok című díjnyertes kötete 2018-ban jelent meg a Cser Kiadónál.


3 821 Ft‎

-15%

4 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Anti Saar
Fordító Patat Bence
ISBN 978­963­278­748­0
Fedél kemény
Megjelenés éve 2024
Oldalszám 96
Formátum 165 x 210 x 16 mm

Könyves Magazin

Anti Saar a gyerekeket önismeretre tanítja anélkül, hogy tanítási szándék lenne benne, a felnőtteknek pedig fontos szempontokat ad a neveléshez, anélkül, hogy megmondaná a tutit. Igazi kapcsolódásra adnak lehetőséget Mart történetei, amelyek végső soron élni tanítanak mindannyiunkat.
Tovább olvasom

Minimatiné

Szeretjük Anti Saar csevegős, hosszú gondolatfolyamait (talán azért is áll ennyire közel hozzánk, mert Janikovszky Éva mindig őszinte szereplői jutnak róla eszünkbe a Már óvodás vagyok és a Már iskolás vagyok történetekből), hogy ki mer olyan dolgokat mondani, amit a felnőttek már nem, hogy képes ennyire gyermeki nézőpontból látni a világot.
Tovább olvasom

Gyerekszoba

Mart gondosan mérlegeli a lehetséges megoldásokat, hogy megtalálja a legjobbat. Ezek a történetek mind arról szólnak, hogyan boldogul egy kisfiú különféle szorongatott helyzetekben. (...) A magyar változatot mindkét esetben Patat Bence fordításának köszönhetjük – az ő neve ezúttal is garantálja a gördülékeny és felejthetetlen könyvélményt!
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.