Így mennek nálunk a dolgok

Anti Saar 1980-ban született, az észtországi Tartuban él, íróként, fordítóként és játéktervezőként tevékenykedik.

Így mennek nálunk a dolgok című kötetéért 2013-ban az Észt Gyerekirodalmi Központ az év legkülönlegesebb gyerekkönyvének járó díjjal tüntette ki. A könyv azóta több nyelven is megjelent, és gyerekeknek szánt további művek követték.

Villu egy hangulatos észt városban él szüleivel és kisöccsével, a "fél három" éves Janekkel együtt. A tizennégy fejezetben Villu szemével láthatjuk a család hétköznapjait: megtudhatjuk, hogyan olvasnak, írnak és rajzolnak, hogyan főznek és hogyan esznek, hogyan mesélnek, hogyan autóznak, hogyan fekszenek le aludni, hogyan kerülnek veszélybe, hogyan fociznak  és hogyan felejtenek el dolgokat.

A szerző - sokak szerint Janikovszky Éva világát idéző - történeteit Alvar Jaakson vidám illusztrációi is nagyban gazdagítják.


CS-149271

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

2 396 Ft‎

-20%

2 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Anti Saar
Fedél kemény
Megjelenés éve 2018
Oldalszám 136
ISBN 9789632785523
Formátum 167 x 234 x 17 mm

Minimatiné

Miközben Villu úgy mesél nekünk, hogy szinte a család tagjává válunk, a mi gyerekeink is beszélnek, mesélnek, sztoriznak. Sőt rajzolnak… Villu szinte cinkosan kér minket, hogy firkáljunk bele a könyvbe, amit persze máskor nem szabad. Meg lehet rajzolni apukája szakállát, le lehet rajzolni, hogy otthon min szoktunk vitatkozni. Alvar Jaakson illusztrációi nagyon jól kiegészítik a vidám történeteket, és kiemelnénk még Patat Bence remek fordítását is.
Tovább olvasom

Hintafa

Kellemes otthonillatú könyv ez; mindannyiunk családi életének legféltettebben őrzött, legértékesebb pillanatait festi meg. A jelentéktelennek tűnő, ezért talán kicsit fitymálóan szürkének is csúfolt hétközieket, amikor jobb híján csak vagyunk. Nem, várjunk csak. Így nem eléggé igaz. Saar észrevéteti azokat a jelentéktelennek tűnő, ám közben nagyon nagy súllyal bíró epizódokat, amik miatt jó családban lenni.
Tovább olvasom

Könyvutca

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezetes és szórakoztató olvasmány, hiszen átlagos hétköznapokat és ünnepi eseményeket örökít meg, gyerekszemmel nézve és vidám gyerekgondolatokkal kifejezve.
Tovább olvasom

Papageno

Saar sokak szerint Janikovszky Éva világát idéző történeteit Alvar Jaakson vidám illusztrációi is nagyban gazdagítják. Könyvének olvasása éppen azokat a hétköznapokat varázsolhatja ünnepivé, amikor csak úgy vagyunk. Mert éppen arra mutat rá, hogy mennyire csodás is, csak úgy lenni.
Tovább olvasom

Szinetár Dóra, Szívünk rajta

Egy igazi családi olvasmány. Tanító-segítő mese a nagyóvodás-kisiskolás korú gyerekeknek, és közben igazán szórakoztató, néhol elgondolkodtató olvasmány, az azt olvasó szülőknek. Villu szemén keresztül egy igazán szerethető, és megismerésére ösztönző világot ismerhetnek meg a kis olvasók. Szívből ajánlom a jól tagolt fejezeteket esti mesének, alvás előtti gondolat ébresztőnek, és egyben álom-hozónak. A könyv külön érdekessége a fantasztikus fordítás, az eredetileg észt nyelven íródott meséket Patat Bence fantasztikus humorral, és bámulatos szópoénokkal tette még élvezetesebbé.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.