Gazda Albert

Leningrád

Ez a könyv az útra kelésről szól. A bizonytalankodásról és a bátorságról. A határokról és arról, hogy fütyülni kell a határokra. Ez a gyerek- és a kamaszkor könyve. Álmok és ábrándok, örömök és fájdalmak fogalmazódnak meg fejezeteiben. Focicsapatokról, filmcsillagokról, dalokról, kockás füzetek teleírásáról, a világ belakásáról mesél történeteket. Kivagyiságról és kíváncsiságról. Regényhősökről és csirkefogókról. A helyről, amit otthonnak hívhatunk.
Ez a könyv kacagtató és melankolikus. Morgolódó és derűs. Olyan, mint a zene, ami Göczey Zsuzsa műsoraiban szólt valamikor: sűrű, gazdag, okos, érzelmekkel teli.
Ez a könyv a nekifutásról szóló ballada. Vonatok, városok, buszok, vizek, hó, eső és napsütés könyve ez. Hegycsúcsoké, csodáké, ablakoké. Egy kárpátaljai kisvárosé, a hetvenes és a nyolcvanas éveké.
Ez a könyv egy fiúról szól, a szülőkről, az iskoláról. A barátságról és az elválásról. Nevetésről és pofonokról. Egy birodalomról és az országról, ami hiába van közel, mégis nagyon messze van. A Lenin utcáról, ami nem lehet rövid. Megtudjuk belőle, hogy a ribizlibor és a Rodopi cigaretta az élet kellékei. Ez a könyv az életről szól ugyanis. Az elsőről, ami a jövő kezdete előtt történik velünk, és ami a magára ismerés kalandját ígéri mindenkinek.

Vass Norbert


CS-149833

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Gazda Albert
Fedél kemény
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 320
ISBN 9789632786414
Formátum 120 x 180 x 25 mm
Illusztráció P. Szathmáry István

Könyvterasz

Gazda Albert új könyve nyomán viszont most lehetnek fogalmaink arról, milyen volt magyarnak lenni a testvéri népek internacionalista olvasztótégelyeként számontartott Szovjetunióban.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.