Holtak aranya, holdak ezüstje

Szabó Imola Julianna kétnyelvű, magyar-lengyel nyelven megjelenő könyve hősi világokba húz. Legendák idejébe.

Lengyel mondák, ódon babonák, átkok és gyógyulás. Amikor szentek és szirének, ördögök és rémek, királyasszonyok és farkasemberek járják a földet. Aztán elgurítanak egy-egy szép szót. Átkelünk velük Krakkó macskaköves hídjain, Varsó katakombáin, át a Wawel-hegy gyomrán. És a szél kifütyül a szánkon.

"Ha apám kutya lett volna, nem bántom. De apám pohár. Folyik a vörösbor."
A varázsigék mögül kiles az örökség: a méreg. A lápos lelkűek keresztje. Ami a napon majd szépen elillan. Illanjon is. Újrakarmolt meséivel az író a figurák alá világít. A szív tájaira. Sámántempó. Finom borzongás. Púpos madarak, északi alkuk, tűzüregek. Rejtek és fénytartalék.
Hiedelmeken innen és túl: élni tanít.


CS-149679

3 392 Ft‎

-15%

3 990 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar-lengyel
Szerző Szabó Imola Julianna
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 84
ISBN 9789632786360
Formátum 225 x 238 x 10 mm

Prae

Egyszerre idézi a múltat és a jelent. A lengyel mondák világa, valamint a vizuális és textuális felületek ötvözésének eredménye egy meditatív és elgondolkodtató kötet, ami segít kiszakadni a hétköznapok történéseiből.
Tovább olvasom

IGYIC

A kötet a révülés, a bájolás nyelvezetén keresztül is megidézi azt az archaikus korszakot, amelybe a történetek kalauzolnak, így a szavak, a hangzás szintjén is megtapasztalhatóvá teszi a mondák mitikus hangulatát. Csoda és varázslat hatja át ezt a világot, amelynek szereplői ördögök, tündérek, sellők, óriások, sárkányok, királylányok és baziliszkuszok.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.