Szabó Imola Julianna

Holtak aranya, holdak ezüstje

Szabó Imola Julianna kétnyelvű, magyar-lengyel nyelven megjelenő könyve hősi világokba húz. Legendák idejébe.

Lengyel mondák, ódon babonák, átkok és gyógyulás. Amikor szentek és szirének, ördögök és rémek, királyasszonyok és farkasemberek járják a földet. Aztán elgurítanak egy-egy szép szót. Átkelünk velük Krakkó macskaköves hídjain, Varsó katakombáin, át a Wawel-hegy gyomrán. És a szél kifütyül a szánkon.

"Ha apám kutya lett volna, nem bántom. De apám pohár. Folyik a vörösbor."
A varázsigék mögül kiles az örökség: a méreg. A lápos lelkűek keresztje. Ami a napon majd szépen elillan. Illanjon is. Újrakarmolt meséivel az író a figurák alá világít. A szív tájaira. Sámántempó. Finom borzongás. Púpos madarak, északi alkuk, tűzüregek. Rejtek és fénytartalék.
Hiedelmeken innen és túl: élni tanít.


CS-149679

3 392 Ft‎

-15%

3 990 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar-lengyel
Szerző Szabó Imola Julianna
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 84
ISBN 9789632786360
Formátum 225 x 238 x 10 mm

Prae

Egyszerre idézi a múltat és a jelent. A lengyel mondák világa, valamint a vizuális és textuális felületek ötvözésének eredménye egy meditatív és elgondolkodtató kötet, ami segít kiszakadni a hétköznapok történéseiből.
Tovább olvasom

IGYIC

A kötet a révülés, a bájolás nyelvezetén keresztül is megidézi azt az archaikus korszakot, amelybe a történetek kalauzolnak, így a szavak, a hangzás szintjén is megtapasztalhatóvá teszi a mondák mitikus hangulatát. Csoda és varázslat hatja át ezt a világot, amelynek szereplői ördögök, tündérek, sellők, óriások, sárkányok, királylányok és baziliszkuszok.
Tovább olvasom

Dunszt

Szabó Imola Julianna kötete egyszerre, több perspektíván keresztül mutatja meg az ember és ember kapcsolatát, vívódásait, szorongásait, egymásra utaltságát, a természet elemeit és történséseit, de mindvégig szem előtt marad mindaz, ami összeköt bennünket.
Tovább olvasom

Kölöknet

A Holtak aranya, holdak ezüstje lírai szövegei a megszokottnál többet árulnak el saját keletkezésükről. Így lehet Szabó Imola Julianna felnőtteknek szóló kötete egyfajta bevezetés a kamaszok számára a tárgyias líra születésébe, költészeti ábécé.
Tovább olvasom

Élet és Irodalom

Olyan jellegű szöveges és vizuális anyagok ezek, amelyekhez tulajdonképpen korosztálytól függetlenül érdemes lehet megkísérelni a közeledést. Úgy gondolom, hogy szerencsés az a gyermek és az a felnőtt, aki ezzel a minőségi vizuális világgal ismerkedik és találkozik.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.