Sigrídur Hagalín Björnsdóttir

A sziget

Emlékszel, hol voltál, amikor megtudtad?
Az elmúlt évek egyik legérdekesebb izlandi regénye izgalmas, valószerű és borzongató történet az elképzelt jövőnkről.
Az általunk ismert világ megszűnik létezni. Izland, az egyik legszervezettebb ország egyik napról a másikra elveszíti a kapcsolatot a külvilággal, és káosz lesz úrrá benne. Senki nem tudja, mi okozza a fennakadást, az állam, a jog és a társadalom építményei pedig repedezni kezdenek.

A sziget a thriller, a politikai fikció és a disztópia remek kombinációja, ugyanakkor pontos kórkép is a modern világról. A szerző művével megdöbbentette Izlandot, és élénk vitát váltott ki az állam és a társadalom alapjainak fenntarthatóságáról.

Sigrídur Hagalín Björnsdóttir újságíró, az Izlandi Televízió munkatársa. E könyvét az Izlandi Női Irodalmi Díjra is jelölték.

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149479

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Sigrídur Hagalín Björnsdóttir
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 248
ISBN 9789632785820
Formátum 130 x 202 x 26 mm

Tíz Kicsi Könyv

Bevallom, annak ellenére, hogy műfajánál fogva A sziget sem egy kedves kis könnyed történet, sőt meglehetősen nyomasztó, én nagyon élveztem az olvasását – merthogy szerencsére kifejezetten olvasmányos, ami jóval könnyebben emészthetővé teszi, hamar be is faltam. Aki esetleg attól tartana, hogy túl „nehéz” olvasmány, azt megnyugtatnám: egyáltalán nem az, annak is érdemes belevágnia, aki még csak most ismerkedik a disztópiákkal, vagy épp az izlandi irodalommal.
Tovább olvasom

Varázstinta Blog

Imádok borzongani azon, hogy vajon milyen lenne a világunk egy globális katasztrófa után, hogyan alakulnának az emberi kapcsolatok, de elsősorban, hogy mi lehetett a pusztulás oka. Aki szintén szeret hasonló regényeket kézbe venni, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt az izlandi kötetet is: apokaliptikus elemekből és az északi művekre jellemző zord hangulatból sem lesz hiány.
Tovább olvasom

Ekultura

Ez a történet joggal kapta meg az Izlandi Női Irodalmi Díjat, elgondoltató, hasznos és tanulságos. Mindig fontosnak tartom, hogy a karakterek megfelelően ki legyenek dolgozva; a szerzőnek ebben segítséget nyújtott, hogy maga is újságíró, így nem volt probléma a főhős szerepébe bújnia. Nagyon szeretem, ahogy Björnsdóttir ír, itt minden mondatnak súlya és helye van. Nem tesz fölösleges köröket, pontosan és hűen ábrázol, én pedig hittem neki, bár nem feltétlenül szerettem azt a világot, amelybe betekinthettem, amelyben a könyv olvasása alatt élhettem. Mind tartalmilag, mind pedig külsejében is méltó helyet foglal el az izlandi irodalom legjobbjai mellett a könyvespolcokon.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.