Maja Lunde

A méhek története

Anglia, 1852: William, a biológus és vetőmag-kereskedő hetek óta az ágyat nyomja. Úgy érzi, kutatóként kudarcot vallott, mentora elfordult tőle, és boltja is üresen áll. Ekkor azonban eszébe jut valami, ami talán mindent megváltoztat…

Ohio, USA, 2007: George, a méhész keményen küzd: azt szeretné, ha a tanya bővülne, és fia, Tom egyszer majd átvenné tőle. Tom viszont az újságírásról álmodik. Mígnem egy nap bekövetkezik, amit senki sem hisz el...

Kína, 2098: Tao, a munkásnő a fák kézi beporzásán dolgozik, mivel a méhek már régen elt?ntek a földről. Taonak minden vágya, hogy fia, Vej-Ven számára jobb életet teremtsen. Amikor azonban a fiát rejtélyes baleset éri, egyszerre veszélyben forog minden…

Minden mindennel összefügg. Maja Lunde megrendítően mesél veszteségről és reményről, küzdelemről, kudarcról és győzelemről, valamint az emberek és a méhek közötti láthatatlan kapocsról, amelyen fajunk fennmaradása is múlhat. A fordulatos regény korunk néhány legégetőbb kérdését teszi fel: hogyan bánunk a Földdel és annak teremtményeivel? Milyen jövőt hagyunk gyermekeinkre? Mi az, amiért készek vagyunk harcolni?

Maja Lunde 1975-ben született Oslóban, forgatókönyvíróként, gyermek- és ifjúsági könyvek szerzőjeként ismert. A méhek története az első felnőtteknek szóló regénye, amely bel- és külföldön azonnal hihetetlen sikert aratott. Hazájában elnyerte a Könyvkereskedők Díját, eddig 32 nyelvre fordították le, Németországban pedig több, mint 350 000 eladott példánnyal 2017-ben a legkelendőbb könyv lett.

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149052

4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Maja Lunde
Fedél puha
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 336
ISBN 9789632785325
Formátum 169 x 239 x 35 mm

Könyvutca Blog

Nagyon különleges történet, mely szinte az első perctől letehetetlen volt. Különlegességét nagyszerű szerkesztése adta, mely három különböző időbe helyezte a regény cselekményét.
Tovább olvasom

Varázstinta Blog

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy hatást fog rám gyakorolni ez a könyv. Az írónő megmutatta, hogy milyen lesz az életünk pár évtized, vagy pár év múlva... A méhek eltűnése egyben a Föld pusztulását is jelenti, éppen itt az idő arra, hogy felnyíljon a szemünk, és lássunk végre tisztán!
Tovább olvasom

Könyvkultúra Magazin

Maja Lunde norvég író Méhek története című regénye 2015-ben elnyerte hazájában a Norvég Könyvkereskedők Díját és Németországban is vezette a német Spiegel bestseller-listáját (kilenc hónap alatt mintegy háromszázötvenezer eladott példánnyal). A szerzőnőt a német publikum a méhek nagyköveteként ismerhette meg, a Cser Kiadó jóvoltából immár a magyar olvasóközönséghez is eljut esszenciális üzenete.
Tovább olvasom

Tekla Könyvei

Olyan érzésem van, hogy 2018-ban Maja Lunde a semmiből jött, látott, és győzött – nálam legalábbis mindenképpen. Remélem, minél többen veszik majd kézbe a kötetét, mert tényleg megéri, tudjátok, az a jól ismert skandináv zsenialitás, csak most épp nem a krimi műfajában.
Tovább olvasom

Ekultura.hu

A skandináv szerzőnő egy mostanában igen divatos kérdéskör – a mi lenne, ha ez vagy az eltűnne a Földről? – egyik sokat boncolgatott tagját választotta központi témájának, mégpedig: mi történne, ha kihalnának a méhek a bolygónkon?
Tovább olvasom

Élet és Irodalom

Minden a méhekkel kezdődik és minden miattuk ér véget. A norvég Maja Lunde regénye a méhek pusztulásával járó globális katasztrófáról szól, ugyanakkor emberi sorsokat mutat fel, generációk kapcsolatát és egy mesterség időkön és tereken átívelő történetét.
Tovább olvasom

Próza Nostra

... a könyv legnagyobb üzenete, hogy van remény. Ki-ki ráébredhet saját hibájára, az ember rájöhet arra, hogy nem megfelelően tekint a természetre, a szülők ráébredhetnek, hogy valójában gyermekeiknek mi a jó, vagy hogy valójában milyen helyet is foglalhatnak el az életükben.
Tovább olvasom

Kulter.hu

Patat Bence a skandináv nyelvek egyik legkiválóbb fordítója, és e sokarcú szövegnek a legfinomabb tónusát is gondosan elővarázsolva szólaltatja meg a művet magyarul. Ami jobb kezekbe nem is kerülhetett volna – miként az olvasó kezében is meg fogja találni a helyét, és sok órán át nem jön majd a késztetés, hogy letegye.
Tovább olvasom

Könyves Magazin

A méhek története című könyv első oldalai, minden romantikus világképet és kíméletes felvezetést mellőzve, kőkeményen ebbe a potenciális jövőképbe repítenek minket olyan erővel hatva az olvasóra (legalábbis rám), mint akit gyomorszájon vágtak, annak ellenére, hogy hallottam, olvastam, beszéltem erről már nem egyszer. A könyv rendelkezik azzal a mágikus erővel, amellyel az ember átélhet egy olyan helyzetet, jövőképet, amibe józan ésszel – magát is védve – inkább bele se gondol. Pedig kellene!
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.