A kígyó feje

„Kilencvenkilenc zombi-/vámpírszörny tart rettegésben egy apró kazak falut; az indítás meseszerű, az utána következő történések kiszámíthatatlanok. Sajátos barátságok és szerelmek, intim és működésképtelen párkapcsolatok, egzotikus kalandok kavalkádja tarkítja Berta Ádám új regényét, amely nyers, sallangmentes stílussal, gyors tempóban vezeti végig olvasóját a történeten. A szerző meglepő helyszín- és nézőpontváltásokkal, hol zabolátlan, hol feszes leírásokkal dolgozik, az álomszerűen lebegő események különös szálakon kapcsolódnak egymáshoz. A regényt gyilkos szabálytalanságok, sokféle és sokfelé tartó indulások, elágazások, elkanyarodások jellemzik. Saját univerzum teremtődik a fejezetek során, végig éber figyelmet követelve a befogadó részéről.”
Egressy Zoltán


CS-149593

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 990 Ft‎

2 956 Ft‎

-20%

3 695 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Berta ádám
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 304
ISBN 9789632786087
Formátum 128 x 202 x 29 mm

Ekultura

Profanizált szörnyvadászat, az abszurd humor határát súroló maffiamegoldások – hogy aztán hirtelen egy magyar fiatalember életközépi krízisében találjuk magunkat. Hogy kerültünk ide? Kimaradt volna pár oldal? De nem, ez „csak” egy újabb meglepően kanyarodó Berta Ádám-regény.
Tovább olvasom

Népszava

Titokzatos és mozaikszerű – kockázatok és mellékhatások tekintetében pedig csakis önmagunkba fordulhatunk Berta Ádám új regényét olvasva, ami szántszándékkal kimozdít a kényelmes-szórakoztató olvasás pozitúrájából
Tovább olvasom

Könyves Magazin

Berta Ádám új regényének kiindulópontja egy klasszikus zsánersztori is lehetne, amelyben kilencvenkilenc zombi tart rettegésben egy apró kazak falut. A nagy hentelés ugyanakkor elmarad, a cselekmény újszerű kanyart vesz, és hamarosan egy életközepi válsággal küzdő férfi mindennapjaiban őrlődünk mi is. Párkapcsolati krízisbe belesajduló párok, gyanús bizniszben utazó felmenők, nagymenő haverok és tajvani szerzetesek váltogatják egymást a kötet lapjain, amelynek közvetlen inspirációját a Stoner adta. De hogy jön Melville és Hawthorne a regényhez, és egyáltalán mi a címbeli kígyó jelentősége? Berta Ádámot kérdeztük.
Tovább olvasom

Magyar Narancs

Olyan az egész, mintha fordítva olvasnánk egy horrorregényt: a misztikus iszonyattal indít, hogy aztán minél mélyebbre rántson a hétköznapi borzalomban.
Tovább olvasom

Dunszt

Minden további nélkül belevág egy mágikus realista történetbe, miközben bátran szóba hozza a posztszovjet társadalmak visszásságait; s mindezt beleoltja egy pszichologizáló kiégésregénybe. [...] A részletgazdag minimalizmus olykor, fejezeteken át, kriminál-paranoid struktúrába fordul, à la Ellis. Hogy azután hirtelen egy, a korai Tarantinóra emlékeztető, köznapi-abszurd párbeszédes rész örvendeztesse meg az olvasót.
Tovább olvasom

Hajónapló

Különleges olvasmányélményben lehet része annak, aki kézbe veszi Berta Ádámnak a Cser Kiadó gondozásában megjelent A kígyó feje című új regényét. Kissé zavarban vagyunk, amikor a regény műfajára keresünk megfelelő kifejezést. Kortárs egzisztencialista, krimi, netán misztikus-mitikus horror? Mindez együtt is igaz.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.