Lambert Miklós

Egyszerűen elektronika

Mindennapi tárgyainknak, berendezéseinknek egyre jelentősebb része elektronikus működésű, amiről - a használati utasításon kívül - általában annyit tudunk, hogy életünket gazdagítja, sőt, szinte nélkülözhetetlen. Az elektronika kiszolgál bennünket, és feladataink megoldásában egyre intelligensebb módon, evékenyen vesz részt.
Mi az elektronika és hogyan működik? Erre a kérdésre a válaszadók két csoportját különböztethetjük meg: van, aki egyszerűen villamos berendezésnek titulálja, hiszen elektromos árammal (teleppel vagy hálózatról) működik, a tapasztaltabbak tudják, hogy egyedi (ma már többnyire félvezetős) elektronikai áramkörök működtetik, és képet, hangot, fizikai beavatkozást várhatunk tőlük.Mindennapi eszközeink bármelyik területére lépünk működésük magyarázatát szinte mindig ugyanazon alapdolgok bemutatásával kellene kezdeni, ezért azokat részletesen ismerteti a könyv.
A szerző elsődleges célja: felkelteni az olvasó érdeklődését e technika iránt, hogy a speciális ismeretanyagot - ha igénye van rá - továbbtanulással megszerezhesse.

A tartalomból
Villamos áram, elektrotechnika és elektronika
Az elektronika alkatrészei és működésük
Elektronikai áramkörök
Szakterületek
Kapcsolódó szakterületek: gépészet, informatika és elektronika
Nanorendszerek, a jövő elektronikája


CS-149644

Ez a termék jelenleg nincs készleten

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Lambert Miklós
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 176
ISBN 9789632786094
Formátum 135 x 197 x 16 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.