Megyeri Szabolcs

Zöldfűszerek - termesztéstől felhasználásig

Bármilyen kis méretű kertünk van, vagy a teraszunkon, előkertünkben elfér egy kis magaságyás, érdemes a kedvenc fűszernövényeinkből „kézközelbe” telepíteni, hogy a szükséges pár szálat mindig frissen használhassuk fel.

A könyv 33 fűszernövényről tömören-röviden közli az alapvető tudnivalókat. A sikeres termesztéshez segítséget kapunk ahhoz, hogy milyen szempontok szerint válasszunk növényt – magról vagy palántával telepítsünk – napos vagy árnyékos helyre tegyük – milyen típusú legyen a növényünk talaja – hogyan ápoljuk – mikor öntözzük – milyen gyakran és mivel tápozzuk – mikor kell szedni, hogy az aromája a leggazdagabb legyen – majd hogyan szaporítsuk – tanácsot kapunk a téli teleltetéshez is. Javaslatot kapunk ahhoz is, hogy a megtermett fűszert milyen ételekhez és mi módon célszerű felhasználni.

A szerzőről: 

Megyeri Szabolcs, kertészmérnök, író

A szerző kertészmérnöki diplomájának megszerzése után nyugat- európai kertészetekben és arborétumokban dolgozott. Hazatérésekor nyugati szemléletű kerttervezéssel és kertépítészettel kezdett el foglalkozni. Jelenleg több médiában mint kertészeti szakértő szerkeszti és vezeti saját rovatait, számos rendezvény szakmai előadója. Megjelenéseiben és publikálásaiban a könnyen érthetőség az alapelve; szeretné, ha a kertészkedés valóban mindenkinek elérhető örömforrássá válna. Igyekszik felhívni a figyelmet a hazai klímához alkalmazkodó növények fontosságára. Céljai között szerepel, hogy a tájjidegen és giccses kertelemeket, a nem hazánkba való növényeket felváltsák a hazai mikroklímát jól tűrő fajok és fajták. Kertészmérnöki tanácsadó munkája mellett minden nap építi álmát, a Virágzó Magyarországot.


3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Megyeri Szabolcs
Fedél puha
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 88
ISBN 9789632786513
Formátum 165 x 235 x 5,5 mm

Könyvutca

Remek és hasznos táblázatokat találunk a könyvben a leggyakoribb fűszernövényekről és jellemzőikről, talajigényükről, fagyérzékenységükről tápanyagigényükről, felhasználási területeikről. Leginkább azokat a növényeket ismerhetjük meg, amelyeket Magyarországon könnyen beszerezhetünk és nehézségek nélkül termeszthetünk.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.