Margit Beneš-Oeller

A klímabarát kert - Környezetünk természetes klímaberendezése

Ne engedjünk a klímaváltozásnak!

Sokunknak a kertészkedés nemcsak hobbi, hanem szenvedély is, amit az egyre erősödő klímaváltozás új kihívások elé állít. Számtalan hőséggel, viharokkal terhelt nap, végtelennek tűnő aszályos időszakok váltakoznak az erős esőzésekkel és árvizekkel. Még sok éves kertészkedési tapasztalattal is tanácstalanul állunk ilyenkor.

Ebben a könyvben olyan példákat mutatunk be, amelyek a jövőben jól alkalmazhatók lesznek, és megtudhatjuk, miként csökkenthetjük a vízfogyasztást és hogyan alakíthatunk ki kellemes mikroklímát. Elvégre a növények a legegészségesebb és legkörnyezetbarátabb „klímaberendezések”. Függetlenül attól, hogy balkonunk, teraszunk, apró előkertünk vagy burjánzó édenkertünk van, az erőforrások védelme és a biológiai sokféleség megtartása kicsiben is elkezdhető. Ennek alapja a kert lehetőleg természetközeli kialakítása, az ökológiai gazdálkodás, a tudatos bánásmód a növényekkel és az állatokkal és a természet körforgásának megértése.

A könyv iránymutatást nyújt az ökológiai potenciállal rendelkező, könnyen gondozható kertekhez, amelyek ki fogják állni a klímaváltozás kihívásainak próbáját.

A szerző

Margit Beneš-Oeller tájépítészmérnök. Az alsó-ausztriai Natur im Garten (A természet a kertben) mozgalom szakértőjeként rendszeresen ökológiai témájú cikkeket közöl. A kremsi egyetemen kerttörténetet oktat. Főleg a természetközeli és kreatív kertek kialakítása, a gyógynövények, fűszernövények használata és a növények fényképezése foglalkoztatja.


3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Margit Beneš-Oeller
Fordító Zvolenszky Ágota
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 96
ISBN 9789632786469
Formátum 165 x 234 x 6 mm

Könyvutca

A növények megszámlálhatatlan dolgot tesznek a klímáért, pl. egy jó helyre ültetett sövény csökkenti a kert szélterhelését, úgy általában a növények javítják a levegő minőségét, csökkentik a káros anyagokat a levegőben, oxigént termelnek, enyhítik a heves esőzések következményeit és még sorolhatnám jótékonykodásaikat az emberiség érdekében. Ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogyan alakítjuk ki a kertünket, ebben segít ez a könyv. Megmutatja, hogyan tudunk a klímához illeszkedően kertészkedni, fákat, bokrokat, virágokat ültetni, zöldséget termeszteni, biológiai szemlélettel tevékenykedni és mindezt a jövőre gondolva tenni.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.