Barát József - Kemenesi Gábor

Vírusvadászat - A SARS-CoV-2 regénye

Barát József és Kemenesi Gábor tizenhárom héten át beszélgetett, arról, hogy 2020 egyes hónapjaiban hogyan alakultak a járvány eseményei, a tudósok milyen válaszokat dolgoztak ki, és hogy mire számíthatunk 2021 őszén. A beszélgetéseket a könyvben megelőzi Barát József egy-egy írása arról, mi zajlott a társadalmi kulisszák mögött, hogyan változott meg az élet azokban az országokban, ahová éppen megérkezett a járvány.

Sok sikert kívánok a könyvhöz! – Ezt az üzenetet kapták a szerzők Karikó Katalintól, az mRNS-vakcina elvének kidolgozójától. A tudós, akinek kulcs­szerepe volt a SARS-CoV-2 vírus elleni küzdelemben, részt vett a szöveg tökéletesítésében, a kéziratban számos részletet pontosított.

"Nem tudom letenni a könyvet, miután kiolvastam, csak nézek magam elé. Miről is van szó? Egy másfél éves hőstörténetről, a súlyos tüdőgyulladást kiváltó vírusról, egy száz éve nem tapasztalt járványról, a kommunikáció terjedési sebességéről vagy arról a minden akadályon csak azért Is átvergődő csudálatos mandarin tudósról, aki a hetedhét országokon, sőt az üveghegyen át is megtalálja azt a szent csodát, mit tudásnak nevezne magában, ha nem lenne – merthogy tudós – szerényebb ennél. Hőstörténet, akciófilm teljes mértékben online és sajnos real-time kiadásban, ami folyt. köv. felirattal szakad meg időnként. Harc a koronás vírusfamília eddigieknél gonoszabb utódjával, de harc a politikai oktroj ellen is.”

Falus András akadémikus előszavából

E-könyv formátumban is elérhető!


3 821 Ft‎

-15%

4 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Barát József - Kemenesi Gábor
Fedél puha
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 248
ISBN 9789632786681
Formátum 165 x 235 x 16 mm

Telex

A Vírusvadászat nemcsak járványkrónika: Kemenesi szemén keresztül bepillantást enged abba a tudományos munkába, amely már hosszú évek óta készült a világjárvány eljövetelére, csak a Covid–19 előtt ez nem különösebben érdekelte az embereket, vagy legalábbis nem érte el a szélesebb nyilvánosság ingerküszöbét. Kiderül belőle, hogyan vették fel a kutatók a harcot valós időben a vírussal, illetve a vírust, a járványt és a vakcinák biztonságosságát vagy hatékonyságát is megkérdőjelező összeesküvés-elméletekkel és álhírekkel is.
Tovább olvasom

Qubit

Ha valaki az elmúlt két évet egy kő alatt töltötte volna, és szeretné nagyjából megtudni, hogy mi történt vírusfronton, akár el is olvashatja Kemenesi Gábor virológus és Barát József újságíró közös könyvét, a Vírusvadászatot. Alcímével ellentétben (a SARS-CoV-2 regénye) szerencsére (vagy sajnos) nem regényről van szó, hanem a valóságról: a könyvben egymást váltogatják a Kemenesivel készült interjúk és Barát talán regényesnek is mondható fejezetei a járvány történetéről, innen-onnan ellesett személyes történetekkel a gyógymód és a vakcina utáni kutatásról.
Tovább olvasom

Olvass bele

Ez a rendkívül olvasmányos könyv úgy szakszerű, hogy egyszersmind könnyed, jól követhető – Barát József összefoglaló beszámolói pedig egyszerre szólnak a 2020-as év hazai eseményeiről és a világban történtekről. És egyúttal segítenek optimistának maradni.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.