Tor Age Bringsvard

Vau

Tor Age Bringsvard könyvében a kutyáról szóló történetek hatalmas gyűjteményéből nyújt gazdag ízelítőt. A szerző által összegyűjtött anyag a vallás, a filozófia, a mítoszok, a képregények és a filmek világából merít – a világ valamennyi tájáról az ókortól napjainkig. Több száz mondát, legendát olvashatunk a csillagos ég, a mesék és a pokol kutyáiról, de mindenekelőtt két élőlény – a kutya és az ember – különös kapcsolatáról.


„Az első kutyám egy óriási, barna jószág volt, nem is igazán tudom, miféle keverék lehetett. Nem a családunk kutyája volt, máshol lakott, de folyton velem akart lenni. Ötéves voltam, és olyan odaadással vigyázott rám, hogy a gyerekek többsége nem mert játszani velem. Bamsének hívták. A háború vége felé lőtték le, mert félreértett néhány német katonát, és azt hitte, meg kell védenie engem.


Van valami igazi, valami ősi, bölcs és gyönyörű az állat és az ember kapcsolatában. És akit soha nem ébresztett egy finoman bökdöső orr, netán egy lelkesen csóvált farok kopogása az éjjeliszekrényen, az valóban elszalasztott valamit ebből az életből.”
A Szerző


CS-149824

5 096 Ft‎

-15%

5 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Tor Age Bringsvard
Fordító Petrikovics Edit
Fedél kemény
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 224
ISBN 9789632786346
Formátum 204 x 230 mm

Könyvterasz

A gyönyörű illusztrációkkal díszített kötet voltaképpen a kutyák kultúrtörténete, amely korokon és civilizációkon átívelve követi nyomon leghűségesebb társunk írásos vagy elbeszélt emlékeit a történelemben, művészetekben és a vallásokban. A VAU kutyabarátoknak kötelező, de a fennmaradó kevesek is nehezen fogják letenni.
Tovább olvasom

Az én kutyám

Míg például Oroszországban a fehér kutyától tartanak inkább az emberek, Európa számos részén a fekete szín szimbolizálja a boszorkányságot, elátkozottságot vagy éppen a halált. A keresztény néphitben a fekete kutya az ördög egyik kedvenc álruhája Tor Åge Bringsværd, norvég író szerint. Legújabb könyvében kutyákkal kapcsolatos legendákat, mítoszokat gyűjtött össze a világ minden pontjáról.
Tovább olvasom

Könyvutca

Nagyon érdekesnek találtam és nagyrészt teljesen újak, ismeretlenek voltak a könyv történetei, remek szórakozás és biztos vagyok benne, hogy időről időre előveszem majd. Kutyásoknak mindenképpen ajánlom, nagyon jó ajándék is lehet.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.