Li Söderberg, Katy Kimbell

Állat születik

Ahogy a családokban kisbabák születnek, úgy az állatvilágban állatbébik. A könyvben arról olvashatunk, miként jönnek világra az állatok utódai, és hogyan gondozzák a szülők kicsinyeiket. Találkozhatunk többek között a tigrissel és az orrszarvúval, az elefánttal és a császárpingvinnel, a denevérrel és a törpe selyemmajommal. A medvemama egész télen alszik, nem eszik, nem iszik, a kis bocs mégis növekszik a hasában; az elefántbébi 100 kg-ot nyom, amikor megszületik, és naponta 12 liter tejet iszik; a pingvinmama a fagyos hóra rakja le a tojását, amit aztán a pingvinszülők a lábukon egyensúlyozva védenek a széltől és a hidegtől, amíg a kis pingvinbébi kikel. Azt is megtudjuk, hogyan nevelik az állatmamák és -papák a kicsinyeiket, amíg azok önállóak lesznek.
Ez a kicsiknek és nagyoknak szóló ismeretterjesztő könyv tele van szórakoztató és izgalmas információkkal mindazoknak, akik többet szeretnének tudni arról, hogy jön létre új élet az állatvilágban.


CS-149633

2 720 Ft‎

-15%

3 200 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Li Söderberg, Katy Kimbell
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 40
ISBN 9789632786063
Formátum 206 x 234 x 8 mm

Üveghegyentúl

Olyan információkat tudhatunk meg az állatok szaporodásáról, amelyről még eddig nem olvashattunk. Tizenöt állat utódainak fogantatásáról és születéséről olvashatunk érdekességeket. A könyvben szót ejtenek arról, hogy a tatunak mindig négyes ikrei születnek, a pingvinpapa gondoskodó szerettel őrzi a tojásukat, és a arról is, hogy a hím Nandu szívesen vesz részt más nanduk csemetéinek felnevelésében. Szóval itt tényleg csak a speciális esetekről olvashatunk.
Tovább olvasom

Égigérő

Katy Kimbell és Li Söderberg szerzőpárosa olyan ismeretterjesztő könyvet alkotott, ami az utódnemzés, megtermékenyülés és születés kérdéseivel foglalkozik az állatvilágban. Ami különösen örvendetes, hogy a rendkívül sokszínű szülői szerepekre is hangsúlyosan kitérnek, vagyis arra, mennyiféle anya-és apaszerep fordul elő az állatvilágban, hogy a világra hozás csodájával nemcsak utód, de szülő/nevelő is születik.
Tovább olvasom

Könyvutca

Ez a könyv éppen annyira különös, mint az illusztrációja. Nem találunk benne babát hozó gólyákat, sem méhecskéket és virágokat. A gyerekeket gondolkodó, kíváncsi lényeknek tekintve mutatja be, hogyan termékenyülnek meg és születnek az állatok.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.