Katonakönyv

Öt ember - öt hadsereg a béketáborban
Gazda Albert a szovjet, Tóth Tibor a román, Huncík Péter a csehszlovák, Horváth Viktor a magyar, Makai József a jugoszláv néphadseregben szolgálta le katonaidejét a nyolcvanas években.
Az öt, írással is foglalkozó, középkorúnak számító férfi vállalta, hogy évtizedes távlatból felidézi, milyen volt a pártállami fegyveres erők katonáinak lenni. Magyarul. Szándékaik szerint messze túllépve az anekdoták világán.


CS-149454

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

3 196 Ft‎

-20%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Gazda Albert, Horváth Viktor, Huncík Péter, Makai József, Tóth Tibor
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 280
ISBN 9789632785776
Formátum 135 x 197 x 23 mm

444.hu

Azért izgalmas ez a kötet, mert érdekesen keveredik benne a történelmi - politikai háttér és a sztorizgatások, illetve a nagyon személyes érzések óvatos távolsággal taglalt idézése.
Tovább olvasom

Szépirodalmi Figyelő

A hadseregben kötött barátságok, az ott szerzett tapasztalatok fontosak, de nem többek a minden csésze nosztalgia alján ott fénylő, leragadt cukornál, az ifjúságnál. Amiből a katonáskodás hosszú és fontos napokat vett el és cserébe keveset tett hozzá – ha tett hozzá egyáltalán. A Katonakönyv viszont messze nem felesleges olvasmány. A Cser Kiadó mind az ötlet, mind a megvalósítás terén jót alkotott, a kötet könyvtárgyként is megállja ugyanis a helyét.
Tovább olvasom

Könyvkultúra

Messzemenően hiánypótlónak számít a Katonakönyv című kiadvány
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.