Berta Ádám

Szöszmösz, a tündéregér

– De még nem is mondtam, hogy veled tartok – vetette
közbe a süni.
– Az igaz. Na és velem tartasz?
– Talán igen, estére eldöntöm. Attól még mehetünk
együtt egy darabon – bólogatott Lapos Tüske.
Így esett, hogy Szöszmösz, a tündéregér és Lapos Tüske,
az éhes süni ezen a szép napon megindultak nyugat felé.


4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Berta Ádám
ISBN 978-963-278-718-3
Fedél kemény
Megjelenés éve 2023
Oldalszám 48
Formátum 200 x 200 x 9,5 mm
Illusztráció Agócs Írisz

Minimatiné

Két kis lény egy tündéregér és egy tüskés gombóc útra kel, az egyik azért, hogy visszatérjen családjához, másik pedig azért, hogy megtalálja azt a helyet, amelyre mindig is vágyott, ahol mindig terem zöld mohaszirom. Útjuk Indiánföldön, kaktuszok között, kanyonban és tűzhányón át, az óceántól a folyón át, barlangtól barlangig vezet. Útközben sokféle ismerős és ismeretlen lénnyel is találkoznak. Agócs Írisz letisztult, piros-fekete grafikák jól illenek a történethez és különös atmoszférát adnak a könyvnek, az író pedig többször kikacsint a felnőttek felé is, néha meglepő szófordulatokat használva.
Tovább olvasom

Kultúra.hu

A Szöszmösz, a tündéregér úgy tanít, hogy nem didaktikus, úgy informál, hogy nem oktat ki. Úgy nevel, hogy nem nyomaszt. Ráadásul a mesék már jól ismert, de soha elégszer el nem ismételhető tanulságain túl – például hogy barátságokat kötni, egymást támogatni érdemes, és hogy ettől élhető az élet – olyasfajta témákat is beemel a világába, amik könnyen részei lehetnek az olvasó gyerekek és felnőttek mindennapi valóságának.
Tovább olvasom

Mesecentrum

A kötet, mint a legtöbb jó meseregény, a határátlépések könyve Minden történés új lehetőségeket teremt, és ezek az új lehetőségek korántsem biztosan hoznak előrelépést. Ez utóbbi okozhatna, mégsem okoz hiányérzetet, mert a két főhős kellő mértékben (értsd: érzékelhetően) változik az együtt töltött idő alatt, látszólag az úttól, de valójában attól, hogy együtt mennek végig rajta.
Tovább olvasom

WMN

A többkötetes író és neves műfordító, Berta Ádám első mesekönyve valójában nem is mese, inkább filozofikus történet a természetvédelemről, a barátságról, a kirekesztésről és az utazásról mint eszközről – önmagunk és a másik megismerése felé.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.