Maja Lunde

Hónővér

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor…

A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: "Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde"

Az írónő A méhek története című felnőtteknek szóló, 32 nyelvre lefordított regényével vált ismertté a magyar olvasók körében.


CS-149496

5 521 Ft‎

-15%

6 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Maja Lunde
Fedél kemény
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 192
ISBN 9789632785844
Formátum 207 x 235 x 18 mm

Minimatiné

Maja Lunde 24 fejezetre osztott könyvét lehetne olvasni részletekben is, de a történet és a képek annyira magával ragadóak, hogy képtelen voltam letenni. Nem egy szokványos, cukormázas, vidám ünnepi történet. A karácsonyról első körben az embernek nem az elmúlás vagy a halál jut eszébe, mégis nagyon érdekes az ünnepet egy 10 éves kisfiú, Noel szemszögéből nézni, aki karácsonykor ünnepli a születésnapját, és nemrég elvesztette a nővérét. Családja teljesen érthető módon valamiféle bénultságban tölti mindennapjait. Noel úgy érzi, hogy rajta áll, lesz-e idén karácsony…
Tovább olvasom

Hintafa

Amilyen igényesek a könyv lapjai, olyan különleges és felkavaró Lunde édes-bús adventi könyve. Noel és Hedvig barátságáról, halálról, családról. És hogy hol lehet ebben megtalálni az örömöt. Majdnem vakmerő dolog egy gyászoló család (pláne kettő) történetéből karácsonyi mesét írni, hiszen a halál, a gyász nemcsak erős tabu, de egy gyerek elvesztése olyan fájdalommal jár, ami kimondhatatlan. Ezért Lunde nem is mondja ki, csak finoman, apró mozzanatokkal érzékelteti. Olyan lehengerlő atmoszférát teremtett, hogy sokszor csak suttogva, máskor a megilletődöttségtől rekedten tudtam csak felolvasni.
Tovább olvasom

Kamilla, 10 éves

Szeretem az ilyen történeteket, ahol a gyerekeknek szinte varázserejük van. Ez egy olyan mese, ami talán mégsem valódi mese, hanem hétköznapi emberek hétköznapi érzései. Tele van reménnyel, szeretettel és sok-sok csodával.
Tovább olvasom

Üveghegyentúl

Rendkívül mélyen megérintett olvasása közben a Hónővér. Nem tipikus karácsonyi történet. Van benne tragédia, gyász és szomorúság ,mindemellett ott bujkál a varázslat, a szeretet és az elengedés is.
Tovább olvasom

Mesecentrum

Maja Lunde meseregénye fordulatos, izgalmas történet, amelynek során bizony itt-ott el lehet érzékenyülni, éppen azért, mert semmilyen előítélettel nem viseltetik a halál iránt. A történet nemcsak olvasmányos, vagy szép, hanem egyszerűségében megható is: alkalmas arra, hogy az olvasóban akár a gyászfeldolgozást is elindítsa.
Tovább olvasom

Boogtastic Boglinc

Kifejezetten régóta szemezek Maja Lunde Hónővér című kötetével, de csak mostanában kerítettem sort az elolvasására. A szerző Klímakvartettjének három kötetével már levett korábban a lábamról, így nagyon bíztam benne, hogy a mesekönyve is csodálatos lesz. Nem kellett csalódnom benne.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.