Tom Nealon

Forradalmak az ebédlőasztalon. A konyha titkos történelme

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból!
Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb esetben a történelem alakulása azon múlt, hogy a népnek volt-e mit ennie, avagy éhínség gyötörte őket.
A Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme című könyv a történelmi tények
és legendák határán egyensúlyozva lebbenti fel a fátylat több pikáns rejtélyről.
A British Library gyűjteményéből válogatott, lenyűgöző képekkel illusztrált könyv sokoldalúan igyekszik bemutatni a mindennapi fogások és konyhai eljárások mögött rejtőző, lélegzetelállító történeteket. Mi a kapcsolat a francia forradalom és a terített asztal között? Mi köze a puding sűrűségének a gyarmatosításhoz? Hogy jön a limonádé a bubópestishez? Milyen különös kapcsolata van a pontynak a keresztes háborúval? Hogyan találkozott Byron a barnamártással? Hogy használták fel a csilit a kannibál konyhaművészetben? A szerző ilyen, és ehhez hasonló, érdekes és szórakoztató témákat boncolgat hiánypótló művében.

A tartalomból:
A ponty és a keresztes háború
Limonádé pestis idején
Elfogyott a levespor
Muti, kit eszel?
Forradalom az ebédlőasztalon
Jó, hogy szósz!
Móka kakaózni
Én úgy mondom, hogy omlós
Ez nem piskóta
Az étel sűrűje


CS-149202

4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Tom Nealon
Fedél kemény
Megjelenés éve 2018
Oldalszám 216
ISBN 9789632785387
Formátum 204 x 274 x 24 mm

Fűszer és Lélek

Minden könyvespolcon ott a helye, akkor is, ha megfogadtátok, hogy több szakácskönyvet Isten bizony soha már. Ez ugyanis tényleg nem szakácskönyv. És mielőtt befejezném az ajánlót, muszáj megjegyeznem, hogy milyen jól sikerült a fordítás, ami Beke Ádámot dicséri.
Tovább olvasom

Gasztrobizarr

...igen erősen, kifejezetten nyomatékosan ajánlom mindenki figyelmébe ezt a rendkívül szórakoztató és gyönyörű kiadású könyvet.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.