Deirdre Mask

Címek könyve e-könyv

E-KÖNYV! FORMÁTUMA: epub

A letöltéshez a rendelés véglegesítését követően e-mailben küldjük a linket.

Áruld el, hol laksz, megmondom, ki vagy!

Hogyan találtak el úti céljukhoz az ókori rómaiak? Miért próbálták meg tömegesen eltüntetni a frissen kifestett házszámokat Mária Terézia idején a Habsburg Birodalom polgárai? Hogyan kísértenek a nácik a mai napig Németország közterein, és mi a közös az USA számos Martin Luther King Jr. utcájának sorsában? Hogyan tájékozódnak Japánban, ahol az utcák többségének a mai napig nincs se neve, se száma?

A mindennapokban a világ legtermészetesebb dolgának vesszük, hogy van lakcímünk, pedig ez egyáltalán nem volt mindig így. Sőt, rengeteg helyen most sincs így. Hogyan élnek enélkül milliók a harmadik világ nyomornegyedeiben, és mi a helyzet a nagyvárosok hajléktalanjaival? Mi a címek története, és hogyan szövi át életünket utcáink, tereink elnevezése? Deirdre Mask lenyűgözően izgalmas könyvében mindenre fény derül.

 

Deirdre Mask summa cum laude végzett a Harvardon, majd egy oxfordi kitérő után visszatért alma matere jogi karára, ahol a Harvard Law Review szerkesztője lett. A National University of Ireland egyetemen írói mesterdiplomát szerzett. Cikkei a The New York Times, a The Atlantic és The Guardian lapjain is megjelentek. Az eredetileg Észak-Karolinából származó írónő a Harvard és a London School of Economics tanára is volt. Jelenleg Londonban él férjével és lányaival.

A könyv e-könyv formátumban történő kiadását támogatta: a Petőfi Kulturális Ügynökség


2 372 Ft‎

-15%

2 790 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Deirdre Mask
Fordító Beke Ádám
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 220
ISBN 9789632786766
Minden jog fenntartva © CSER Kft.