Frank Iván

Kissrác a kisvárosból (1944-1956) - DEDIKÁLT

DEDIKÁLT PÉLDÁNY!

Ennek a könyvnek minden szava úgy igaz, ahogy Frank Iván (aki nem mellékesen a barátom) leírta, ami meg nem, azt úgy írta meg, hogy akár igaz is lehetne. A Kissrác a kisvárosból tehát, ahogy maga a szerző állítja, fikció. Akkor is, ha nem annak látszik. Mert részben valóságos helyszínek, megtörtént események fordulnak elő a könyvben, és néha bizonyos személyek is valódinak látszanak, de ez, ahogy mondani szokás, csak a véletlen műve. Az biztos: egy kissrác, aki egy kisvárosban nevelkedett, és nem elhanyagolhatóan még zsidó származású is, egészen biztosan így látta a negyvenes-ötvenes években az őt körülvevő világot.

A könyvből megtudhattam, hogy a főhős hogyan vészelte át pici gyerekként a deportálást, milyen kalandos volt a kamasszá érésének időszaka, milyen volt a kapcsolata az osztálytársaival, azok szüleivel, akik között volt úgynevezett kulák, horthysta katonatiszt, középparaszt, echte értelmiségi. Azt is megtudhattam, hogy a fővárosba költözve hogyan futott bele a magyar történelem egyik legfontosabb időszakába 1956 őszén.

Mindezeket érdekes, egymásba fonódó történetekben meséli el a szerző. Kamaszszerelem, barátságok és torzsalkodások, bandázás, fennkölt pillanatok és csalódások, alakuló világnézet…

Ez a Kissrác a kisvárosban.

Ajánlom!

Halász Géza


3 995 Ft‎

Kiadó Árvasor Kft.
Nyelv magyar
Szerző Frank Iván
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 204
ISBN 9786150154756
Formátum 135 x 195 x 10 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.