A hévízi hajószakács. Kortárs gasztroirodalmi antológia

A HÉVÍZ az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó gasztrokulturális rovata van: a "Hajószakács". Műfajilag sokszínű írások jelennek meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák, útirajzok, paródiák. És hogy miről szól ez a könyv? Mindenről, ami csak a gasztronómia címszóba belefér. Balatoni halászléről és román miccsről, magyar borról és a pécsi Mecseki Itókáról, a Rolling Stonesról és Petroniusról, Careme-ről és Kun Béláról, zserbóról és kalácsról, kávéról és töltött káposztáról, hamburgerről és sóletről, Gdanskról és Nápolyról, szalonnáról és pacalról, birkapörköltről és thai levesről, Hamvas Béláról és Tarantinóról...



A kötet szerzői: Balogh Ádám, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Czinki Ferenc, Darida Benedek, Fehér Béla, Fehér Renátó, Gálffy Zsuzsanna, Gerlóczy Márton, Gundel Károly, Karafiáth Orsolya, Kinizsi Giusz Zoltán, Király Kinga Júlia, Kling József, Körner András, Krasztev Péter, Nyáry Krisztián, P. Horváth Tamás , P. Szabó Dénes, Saly Noémi, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi, Szederkényi Olga, Szív Ernő, Vágvölgyi B. András, Váncsa István

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149849

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Fedél kemény
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 308
ISBN 9789632786490
Formátum 138 x 203 x 31 mm
Illusztráció Palásti Kovács András
Szerkesztő Cserna-Szabó András, Fehér Renátó

Népszava

A kötet egyszerre szórakoztató és informatív, helyenként a hazai és egyetemes konyhaművészet történetéből és tudományából kapunk ízelítőt, míg másutt személyességet vagy regényességet sem nélkülöző írások kerülnek előtérbe, melyeket meglepő tettenérések, valamint a legkülönfélébb receptek és hozzávalóik váltanak.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.