Nincs termék
A HÉVÍZ az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó gasztrokulturális rovata van: a "Hajószakács". Műfajilag sokszínű írások jelennek meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák, útirajzok, paródiák. És hogy miről szól ez a könyv? Mindenről, ami csak a gasztronómia címszóba belefér. Balatoni halászléről és román miccsről, magyar borról és a pécsi Mecseki Itókáról, a Rolling Stonesról és Petroniusról, Careme-ről és Kun Béláról, zserbóról és kalácsról, kávéról és töltött káposztáról, hamburgerről és sóletről, Gdanskról és Nápolyról, szalonnáról és pacalról, birkapörköltről és thai levesről, Hamvas Béláról és Tarantinóról...
A kötet szerzői: Balogh Ádám, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Czinki Ferenc, Darida Benedek, Fehér Béla, Fehér Renátó, Gálffy Zsuzsanna, Gerlóczy Márton, Gundel Károly, Karafiáth Orsolya, Kinizsi Giusz Zoltán, Király Kinga Júlia, Kling József, Körner András, Krasztev Péter, Nyáry Krisztián, P. Horváth Tamás , P. Szabó Dénes, Saly Noémi, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi, Szederkényi Olga, Szív Ernő, Vágvölgyi B. András, Váncsa István
E-könyv formátumban is elérhető!
CS-149849
Siessen! Már csak néhány darab maradt!
Elérhetőség dátuma:
A hévízi hajószakács. Kortárs gasztroirodalmi antológia
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Kiadó | Cser Kiadó |
Nyelv | magyar |
Fedél | kemény |
Megjelenés éve | 2021 |
Oldalszám | 308 |
ISBN | 9789632786490 |
Formátum | 138 x 203 x 31 mm |
Illusztráció | Palásti Kovács András |
Szerkesztő | Cserna-Szabó András, Fehér Renátó |