Angie Smibert

Mesterséges intelligencia

Okos gépek, gondolkodó robotok - és tudományos gyakorlatok gyerekeknek

Mi a mesterséges intelligencia? Hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia az életünket?
A Mesterséges intelligencia című, gyerekeknek szóló könyv a gondolkodó gépekkel és okosrobotokkal végzett tudományos kísérletekkel foglalkozik, vizsgálja, hogy a robotok hogyan fejlődnek olyan gondolkodó, tanuló eszközökké, amelyek segítenek az embereknek a feladatok elvégzésében, döntések meghozatalában, és a munkák hatékonyabbá tételében. A könyvben található QR kódok olyan oldalakra visznek bennünket, ahol robotok szereplésével készült filmeket láthatunk és érdekes a témával kapcsolatos cikkeket olvashatunk. Ezek megmutatják, hogy a robotoknak milyen nagy szerepe van a szórakozásban, illetve a szabadidő eltöltésében is.
Az iparban és a tudományos életben eddig tapasztalt eredmények alapján megismerjük a robotok előnyeit. A gyerekek a tévében, videokon látott meséken keresztül a legtermészetesebb módon fogadják a robotok szereplését a mindennapok világában.
A könyv részletesen foglalkozik azzal, hogy az MI hogyan fogja megváltoztatni a jövőnket, továbbá milyen etikai problémákkal és veszélyekkel állítja szembe az alkalmazásukat.

A tartalomból:
Idővonal
Mi a mesterséges intelligencia?
HAL nyomában: A korai MI
Jó reggelt, Alexa! Az MI napjainkban
A jövő MI-je
Szükségünk van-e az MI-re?
Tudományos fantasztikum
A nagy MI-vita
Fontos kifejezések


CS-149550

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Angie Smibert
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 132
ISBN 9789632786018
Formátum 206 x 260 x 13 mm

sniikt

A könyv a 10-15 éves korú gyerekeknek szól. Az olvasás és a könyv böngészése közben képet kaphatnak arról, hogy a gépek hogyan “gondolkodnak”, hogyan válnak olyan eszközökké, amelyek elősegíthetik az embereket a feladatok elvégzésében, a döntések meghozatalában és a hatékonyabb munkában. Még abban is segíthetnek, hogy szórakozzunk! A gyakorlati tudományos tevékenységek és a saját tempóban való tanulás kombinációjának segítségével a gyerekek felfedezik a múlt és a jelen MI gépeit, és megismerik a különféle területeken, például a szórakoztatóiparban, a haditechnikában és az egészségügyben való felhasználásukat.
Tovább olvasom

24.hu

Az általános iskola felső tagozatába járó korcsoportnak szánt könyv borítóján olvasható, gyerekeknek szóló ajánlás ne tévesszen meg senkit: a téma iránt érdeklődő idősebb laikusoknak is ajánlott olvasmány a könyv, hiszen a mesterséges intelligencia alapvető koncepcióját, problémáit nem együgyűen vagy lebutítva magyarázza el, hanem úgy, hogy még a kisebbek is megértsék. Tengernyi információt sikerült belezsúfolni az elsőre talán kevésnek tűnő, alig több mint 100 oldalba, az olvasást könnyítő nagyobb betűk ellenére a lapok minden szeglete hasznosan van kitöltve.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.