Jussi Valtonen

Nem tudják, mit cselekszenek

Mi történik, ha az elismert amerikai neurobiológus kutatót militáns állatvédők fenyegetik meg? Mi történik, ha felmerül, hogy a támadások hátterében rég nem látott fia is állhat?
A sodró lendületű, fordulatos történet szálai Finnországtól az Egyesült Államokig húzódva gubancolódnak össze egyre jobban. Vajon sikerül-e időben kibogozni őket? Uralhatjuk-e a modern tudomány révén a természetet, ha még a saját magánéletünkben sem vagyunk képesek rendet teremteni?
Találunk-e bármilyen kapaszkodót ott, ahol a privát szféra megszűnt létezni és minden eladó?

Jussi Valtonen krimiszerűen izgalmas, a legrangosabb finn irodalmi díjat elnyert regénye egyszerre tűpontos diagnózis és borzongató disztópia a jelen és a közeljövő szép új világáról.

Jussi Valtonen Nem tudják, mit cselekszenek című regénye a 2014-es év Finlandia-díjának nyertese, Finnországban az évtized legnagyobb könyvsikere, megjelenése óta az 5 milliós országban több mint 110 000 példányban kelt el.

A kritikákból:
"Valtonen szédítő tempóban ábrázolja a mai világ jelenségeit. Elbeszélésmódja lenyűgöző, egy pillanatra sem ereszti el az olvasót. A könyv mind tartalmilag, mind stílusát tekintve új kapukat nyit a finn irodalomban. Soha nem olvastam még ehhez fogható korrajzot hazai szerzőtől."
Anne Brunila professzor, a Finlandia-díj kurátora

A Cser Kiadó ezzel a kötettel tiszteleg a 2017-ben függetlenségének 100. évfordulóját ünneplő Finnország előtt.

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-148481

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Jussi Valtonen
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2017
Oldalszám 508
ISBN 9789632785189
Formátum 165 x 235 x 33 mm

Ekultura.hu

Ha eddig bármilyen kétségeim lettek volna afelől, hogy az északi írók tudnak valamit, és hogy a könyveikben nem lehet csalódni, mostanra mindenképpen szertefoszlott. Jussi Valtonen ismeretlenül úgy robbant be az életembe, olyan olvasmányélménnyel gazdagított, ami nem túl sűrűn fordul elő velem.
Tovább olvasom

Könyvutca Blog

Egy mindenről szóló, pimaszul szerteágazó, megnyugtatóan lassú és alapos, időnként meglehetősen körülményes, mégis roppant mód élvezhető könyv volt. Mondhatnám azt is, hogy helyenként sokkal többet kaptam és tudtam meg, mint ami a történethez szükséges, mégis ez a lassú áradás volt az, ami különlegessé, lelkünkbe hatolóvá tette a történetet.
Tovább olvasom

Prae.hu

A regény történetének szálai Finnországtól az Egyesült Államokig húzódva keverednek össze egy családtörténeten keresztül, amelyben a szerző olyan kérdéseket feszeget, hogy van-e joga embernek a modern tudomány révén uralni a természetet úgy, ha a saját magánéletében sem képes rendet teremteni vagy hogy lehet-e bármilyen kapaszkodót találni egy olyan világban, ahol a privát szféra megszűnik létezni és minden eladó.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.