Csili és társai. Fajták, termesztés, receptek

CS-148994

Várható megjelenés:

2018. január 22.

Bővebb leírás

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

1 747 Ft‎

-30%

2 495 Ft‎

Adatlap

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Eva Schumann
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2018
Oldalszám 100
ISBN 9789632785011
Formátum 165 x 235 x 7 mm

Leírás

Csípős csili vagy édes paprika?
Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre:
- A paprika eredete és világhódító útja
- Miért csíp?
- Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták
- A csilitermesztés alapjai - melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk?
- Kártevők, betegségek - hogyan legyen egészséges a paprikánk?
- A csilikertész egy éve - tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig
- Csili és társai a konyhában: különleges receptek

A tartalomból

Van, aki forrón szereti

Paprika-alapismeretek
Vigyázat, csíp!
Csilipaprikák és társaik napjainkban
Csípős, csípősebb, legcsípősebb
Tarkabarka rokonság
Az egészséges csili

A csilitermesztés alapjai
Melyik fajta mire jó?
Mindenki találhat magának kedvencet
Édes és csípős paprikafajták
A legkedveltebb magyarországi édes és csípős paprikafajták
Csilitermesztés otthon
A vetőmagtól a palántáig
Szabadföld vagy növényház?
Ültetés és gondozás
Az egészséges paprika
Betegségek és kártevők
Paprika az erkélyen, teraszon
Öntözés és növénytáplálás
A csilikertész egy éve

Csilipaprika a konyhában
A paprikabokortól a fazékig
Előételek
Levesek
Vegetáriánus főételek
Húsos főételek
Hallal és tenger gyümölcseivel készült ételek
Szószok, fűszerkrémek
A karcsúsító erő
Paprikafélék tartósítása

Minden jog fenntartva © CSER Kft.