Alacsonyabb ár! Madármegfigyelők kézikönyve - Alapismeretek és települési barangolások Nagyobb

Orbán Zoltán

Madármegfigyelők kézikönyve - Alapismeretek és települési barangolások

A könyv gyakorló ornitológus szerzője rávezet bennünket arra, hogyan határozhatjuk meg a közelünkben mozgó, a levegőben repülő, az itatót és az etetőt látogató madarakat. A madarak méretüknek köszönhetően könnyen megfigyelhetők, sokszor szép színesek, néha hangosak, mindig érdekesek, olykor egyenesen megdöbbentőek.  

Ajánljuk a szerző korábbi a kötetét, a Madárbarátok nagykönyvét is, amely nem csak a klasszikus madárvédelemmel foglalkozik, hanem megoldásokat javasol az emberek és állatok együttéléséből adódó konfliktusokra is. 

A szerző mint az MME (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület) munkatársa a madármegfigyeléshez kapcsolódó olyan országos madarász programokat – Fülemülék éjszakája, Tatai Vadlúd Sokadalom, gyűrűzőtáborok – is bemutat, ahova tapasztalatgyűjtés érdekében is érdemes ellátogatni.

A könyv bemutatja a megfigyeléshez szükséges felszereléseket: távcsöveket, teleszkópokat, a terepi madárhatározót, a szakszerű öltözetet, a naplózást stb.

Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik nemcsak segíteni és védeni szeretnék a körülöttünk élő madarakat, de jobban megismernék, sőt meg is határoznák tollas barátainkat. Ehhez kapunk ötleteket a szerző által készített sok-sok fényképpel illusztrált könyvből.


4 197 Ft‎

-30%

5 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Orbán Zoltán
Fedél kemény
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 176
ISBN 9789632786889
Formátum 202 x 270 x 17 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.