Nincs termék
A jelenleg is zajló gasztronómiai forradalom ezt az italt is alaposan górcső alá vette, és beillesztette a mai kor ételkultúrájába. Ennek köszönhetően akár egy komplett menüsort is felépíthetünk közreműködésével az előételektől, színpompás salátáktól, levesektől kezdve a változatos főételeken át egészen a desszertekig.
Ahogy a különböző ételeket más-más borral illik párosítani, valamint a borral készült fogásoknál sem mindegy, hogy fehér- vagy vörösbor, esetleg rozé felhasználásával készülnek, úgy ez a különbségtétel fennáll a musttal főzés esetén is. Ezért aztán igazán változatos menüket varázsolhatunk az asztalra, érdemes bátran kísérletezni az ízekkel és a textúrákkal.
A könyvből megismerhetjük, hogy mi is a must, hogyan válik borrá, illetve milyen jótékony élettani hatásai vannak, utána pedig következik a sütés-főzés a legfinomabb mustos receptek alapján.
A tartalomból
Szőlőfajták
Fehérborszőlő
Siller és rozé
Kékborszőlő
Szüreteljünk!
A tartályokról
Cefrekészítés - az első lépés
Kénezzünk?
Erjedés
Must - murci - újbor: a borrá válás szakaszai
Mi is a must?
A must osztályozása
A musttisztítás - erjedés előtti kezelés
A must összetételének javítása
Az erjesztés
Mit tegyünk, ha nem erjed a must
Kékszőlőfajták erjesztése
Muskotályos fajták erjesztése
A must jótékony élettani hatásai
Felhasznált irodalom
Házi mustkészítés
A mustkészítés fázisai
Receptek
Előételek, saláták
Levesek
Főételek
Sütemények, desszertek
Receptkereső
CS-145423
Siessen! Már csak néhány darab maradt!
Elérhetőség dátuma:
A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek - Házi Praktikák
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Kiadó | Cser Kiadó |
Sorozat | Házi praktikák |
Nyelv | magyar |
Szerző | Lőrincz András, Sz. Nagy László, Zanathy Gábor |
Fedél | kartonált |
Megjelenés dátuma | 2014 |
Oldalszám | 88 |
ISBN | 9789632783918 |
Formátum | 165 x 235 x 5 mm |