Hans Späth, Otto Thume, Johann-Georg Wenzler

Kecsketartás - Változatlan utánnyomás

A könyv tapasztalatokon és kutatásokon alapuló ismereteket közöl a kecske helyes tartásáról és gondozásáról, és nem utolsó sorban a megfelelő fajta kiválasztásáról. Szakszerű tanácsokat kapunk a kecskehús feldolgozásáról, és az egyre kedveltebb, élettanilag nagyon értékes kecskesajt készítését is elsajátíthatjuk.
Részletesen megtudhatunk mindent az egyre kedveltebb kis állatról: a fajta kiválasztása, az állat tartása, húsának és tejének feldolgozása, valamint a sajt készítése.

A tartalomból:
A kecsketartás feltételei
A kecsketartás története
Kecskefajták Európában
Gyakorlati kecsketenyésztés
A kecske teljesítményei
Szaporítás és felnevelés
Tartási módok
A kecskeistálló
A takarmány előállítása
Takarmányozás
A kecskék egészségvédelme és betegségeik
Tejtermelés
Tej és tejtermékek
Hústermékek
Az irha értékesítése


CS-149648

5 096 Ft‎

-15%

5 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Hans Späth, Otto Thume, Johann-Georg Wenzler
Fedél kartonált
Megjelenés dátuma 2020
Oldalszám 164
ISBN 9789632786292
Formátum 165 x 235 x 10 mm

Sokszínű Vidék

A könyv célja, hogy a kecsketartóknak gyakorlati tanácsokat adjanak. Elsősorban azokkal a témákkal foglalkoznak, amelyek a sikeres kecsketartás szempontjából fontosak: az állatok elhelyezése, táplálása, szaporítása és egészségük megóvása. Részletesen tárgyalják a hús és a tej előállítását és hasznosítását. A kecskesajtok és savanyú tejkészítmények gyártására vonatkozó különféle receptek célja, hogy a kecsketartók a naponta keletkező tejet változatosan tudják felhasználni.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.