Sigrídur Hagalín Björnsdóttir

Szent szó

Egy fiatal nő, Edda eltűnik az otthonából, újszülött gyermeke mellől. A rendőrség tanácstalan, és a család a nő öccsét kéri meg, hogy keresse meg Eddát. A rejtély megoldásához egy idegen világban kell követnie a nő nyomait, és meg kell küzdenie a család nem mindennapi múltjával. A Szent szó szenvedélyekről és olvasásról, menekülésről és utazásokról és az emberi elme bámulatos labirintusáról szól.

Sigríður Hagalín Björnsdóttir az Izlandi Televízió újságírója. Első könyve, A sziget Európa-szerte komoly figyelmet keltett, és számos nyelven – így magyarul is – megjelent.

E-könyv formátumban is elérhető!


3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Sigrídur Hagalín Björnsdóttir
Fordító Patat Bence
Fedél puha
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 284
ISBN 9789632786704
Formátum 125 x 197 x 24 mm
Borító Szabó Imola Julianna

Varázstinta blog

Összességében nagy öröm volt olvasni a könyvet, élveztem az izgalmas és pörgős történetet, aminek hála kicsit úgy éreztem, mintha én is Izlandon járnék. Tökéletes választás borongós, novemberi napokra, tipikusan olyan kötet ez, amelyet nehezen tud letenni az olvasó.
Tovább olvasom

Gabó olvas

A regény kidolgozása páratlan és merész. Hatalmas élményt jelentett megismerni ezt a történetet, ahol az emberi kapcsolatok bonyolultsága adja a regény sava-borsát.
Tovább olvasom

Könyvutca

Akkor is tetszhet ez a könyv, ha egy érdekes, nem hétköznapi történetet szeretnél olvasni és akkor is, ha szeretsz elgondolkozni egy könyv által felvetett lehetőségen, együtt gondolkozni a szerzővel, vagy éppen továbbgondolni az eseményeket, a lehetőségeket.
Tovább olvasom

Könyv és más

Rég olvastam ennyire gördülékeny, magával ragadó, mégis igazi mélységekkel rendelkező szöveget.
Tovább olvasom

Nem félünk a könyvektől

Összességében azt hiszem új kedvencet avatok a szerző személyében, mert jelenleg úgy gondolom, hogy ilyennek kell lennie a modern szépirodalomnak. A filozofikus téma és a kapcsolatokban rejlő mélységek a dinamikusan folyó cselekménnyel együtt nagyszerű olvasásélménnyel gazdagítottak!
Tovább olvasom

A Szofisztikált Macska

A Szent szó címkézhető fel műfajokkal vagy kategóriákkal, és nem is kell. Bőven elég, hogy egy remekül megírt könyv, ami üde színfoltja a kortárs irodalomnak és minden részlet tökéletesen a helyén volt benne. Ilyen egy jó regény, kéremszépen.
Tovább olvasom

Booktastic Boglinc

Összességében egy nagyon elgondolkodtató, remekül megírt, hangulatos, helyenként kicsit szürreális regényt kaptam. Bár teljesen másra számítottam, talán pont emiatt robbantotta fel az agyamat azzal a rengeteg kemény témával, amit behozott. Ha könnyed krimire vágysz, ez bizony nem a te regényed, de ha szereted az elgondolkodtató, más aspektusokat felvonultató írásokat, akkor viszont kimondottan ajánlom! Zseniális!
Tovább olvasom

Könyvterasz

Björnsdottir izgalmas regénye utazás az emberiség múltjába és lehetséges jövőjébe: egyszerre nyugtalanító gondolatkísérlet, provokáció és töprengésre késztető jóslat.
Tovább olvasom

Szeged.hu

Már most látszik, hogy Sigríður Hagalín Björnsdóttir regénye predesztinálva van a sikerre, hiszen mind karakterábrázolásában, mind történetében, mind gondolatiságában, mind megírtságában és nyelvezetében (Patat Bence szokásos ragyogó fordítása) kiemelkedő munka, így egyszerre nyújthat élvezetet a könnyedebb és fajsúlyosabb művek kedvelőinek, azoknak, akiket inkább a cselekmény, és azoknak, akiket inkább a mögöttes tartalom érdekel, meg persze azoknak, akik mindezt együtt keresik egy párját ritkító regényben.
Tovább olvasom

Máslaposság

Ahhoz képest, hogy 284 oldalt számlálnak a lapok, több keményebb téma is előkerül, ráadásul ilyen sokrétűen, és az a legjobb, hogy mindez gondosan átgondolva, szépen és megfelelően megírva, nem túlcirádázva, vagy összevisszaságban, úgy gondolom, valahol itt kezdődik igazán az a szépirodalom, amit szépirodalomnak nevezünk. Még jobban megerősített abban, hogy több skandináv íróval, illetve regénnyel kellene megismerkednem a jövőben.
Tovább olvasom

Skandináv Ház

A Szent szóban nincsenek tabuk. Őszintén beszél sérülésekről, megküzdésekről, menekülésről és összetartásról, gyógyulásról. Bizonyosság arra, hogy a múlt sokszor még nem befejezett, és arra bíztat, merjünk kapcsolatba lépni önmagunk, lelkünk korábbi valójával, adjunk neki szót. S hagyjuk mesélni, hagyjuk, hogy megszólítson minket. Olyan igazságokat fedhet fel, melyek aztán arra késztetnek, hogy megosszuk ezeket az érintettekkel, és helyre téve kapcsolatainkat, lelkünk is levegőhöz juthat.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.