Tóth-Zsiga Borbála

Macskakaparás

„Pedig ez a tudás biztos: a macska képes az átváltozásra. Amikor Eliza nálam volt, Pepita úgy viselkedett, mint egy szándék nélküli, tudatlan állat. Ennek láttam, semmi többnek. Abban a helyzetben nem féltem tőle, inkább közömbös volt számomra. Nem úgy, amikor kettesben vagyunk. Az átváltozás képessége testi paramétereit is érinti, és ez még aggasztóbb volt, mert nem lehetett az egészet betudni annak, hogy megőrültem, vagyis, hogy az én képzelgésemből fakadna ez a jelenség. A macska növekszik. Először azt hittem, csak hízik a finom, szaftos nyúlhúsos koszttól, de mostanra mindene nagyobb lett, a feje és a mancsai is. Mit szólna Aliz, ha ezt elmondanám neki? Azt gondolom, jobb, ha továbbra is az átlagos pácienst játszom.”

 

Tóth-Zsiga Borbála 1976-ban született. Vidéken nőtt fel. Végzettsége szerint pszichológus. Lélektani ismereteit saját megfigyeléseivel ötvözve hasznosítja írásaiban. 2017-ben elnyerte a Terézanyu pályázat fődíját. A Macskakaparás a második regénye.

E-könyv formátumban is elérhető!


3 906 Ft‎

-15%

4 595 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Tóth-Zsiga Borbála
ISBN 978-963-278-752-7
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2024
Oldalszám 196
Formátum 125 x 197 x 10,5  mm
Borító Szabó Imola Julianna

Női váltó

A regény ötvözi az érzékeny szemű lélektani ábrázolást a fordulatos, feszes cselekménnyel, az író ugyanis gyorsan helyzetbe hozza szereplőjét, így az döntésekre kényszerül. A furcsa, de azért a normalitás talajába kapaszkodó szereplőben sokan magunkra ismerhetünk. A naplóban fokozatosan felsejlő múltján, kapcsolatai mintáin sokan osztozhatnak.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.