Vizler-Nyirádi Luca

Kismadaram

„Miközben Kató beszélt, a királyi ügyész minden szavát és rezdülését feszülten figyelte. Még nem akart dönteni, hisz-e az asszonynak vagy sem. Azt viszont biztosan tudta: egészen pontosan kell értenie, mi miért történt azon a tragikus napon, és sokkal mélyebbre kell majd ásnia az emberi lelkekben, mint elsőre sejtette.”

Az 1920-as években történt veszprémi apósgyilkosság hónapokig izgalomban tartotta az egész országot: egy harminckét éves gazdatiszt, Bárdy Géza a vasárnapi ebéd alatt váratlanul felállt, apósa mögé lépett, és fejbe lőtte.

Vizler-Nyirádi Luca 1980-ban született Budapesten. Szociológus, újságíró. Első regényének alapja családi vonatkozású, igaz történet, amelynek megírását csaknem kétéves kutatómunka előzte meg. Íróként főleg pszichológiai és szociokulturális kérdésekkel foglalkozik.

E-könyv formátumban is elérhető!


4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Vizler-Nyirádi Luca
ISBN 9789632787558
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2024
Oldalszám 384
Formátum 125 x 195 x 20 mm
Borító Szabó Imola Julianna

24.hu

A felmenői történetéből nemrég regényt megjelentető Vizler-Nyirádi Luca azután kezdett családfakutatásba, hogy az édesapja egyszer elmesélte neki: a dédapja elkövetett egy gyilkosságot. Az újságírónő nemcsak azt derítette ki, hogy dédapja apósgyilkossága az 1920-as évek egyik leghátborzongatóbb bűnténye volt, hanem azt is, hogy a családjának van egy, az Egyesült Államokban élő, korábban ismeretlen ága is.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.