Alacsonyabb ár! Nézzünk bizakodva a múltba! e-könyv - alternatív Trianon Nagyobb

Nézzünk bizakodva a múltba! e-könyv - alternatív Trianon

E-KÖNYV! FORMÁTUMA: epub
A letöltéshez a rendelés véglegesítését követően e-mailben küldjük a linket.

Szerzők: Ablonczy Balázs, Berniczky Éva, Lucian Boia, Csabai László, Egressy Zoltán, Örkény István, Horváth László Imre, Kácsor Zsolt, Mán-Várhegyi Réka, Papp-Zakor Ilka, Selyem Zsuzsa, Szalay Zoltán, Szélesi Sándor, Zoltán Gábor

A történelemben nincs „ha“ - szól az unásig ismert közhely. De az irodalomban van! Sőt, az irodalom csupa „ha“: fikció, képzelgés, játék. A trianoni békeszerződés 100. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenegy szerzőt (nemzeti 11!), hogy rugaszkodjanak el a makacs tényektől, és írjanak olyan novellát, melyben a trianoni döntés valahogy másként alakul. Írják meg a másik Trianont! Mi lett volna, ha…?
Nem akarjuk lelőni a poénokat, de annyit elárulunk, hogy a történetekben felbukkan Lenin, Esterházy Péter, Drakula vagy éppen Ady Endre is. Az olvasó talán már érzi a vállalkozás izgalmát. Íróink birtokba vették a történelmet, és fantáziájuk kénye-kedve szerint alakították: hajlítgatták erre-arra, gyúrták, faragták.
A kötethez Ablonczy Balázs történész írt előszót, utószónak pedig a román historikus, Lucian Boia egyik könyvéből választottunk részletet. Az illusztrációkat - főként a Fortepan képeit felhasználva - Palásti Kovács András készítette.


CS-149619

1 992 Ft‎

-20%

2 490 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Ablonczy,Berniczky,Boia,Csabai,Egressy,Örkény,Horváth,Kácsor,Mán-Várhe
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 204
ISBN 9789632786247
Formátum 138 x 203 x 22 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.