Till Lindemann

100 vers

Till Lindemann a Rammstein zenekar énekeseként és dalszövegírójaként került reflektorfénybe, de kevesen tudják, hogy több mint két évtizede költőként is sikeres. Rövid, éles versei hirtelen és meglepően érik el az olvasókat, gyakran felkavaró érzéseket okoznak. Verseiben Lindemann folyamatosan játszik különböző témákkal, mindig új és friss perspektívákból közelítve meg őket. Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával.

Lindemann költészete játékosan keveri a versek, népdalok, számoló rímek és balladák klasszikus formáit, közben mindig megtartja saját, különleges hangvételét, melyben a humor és az irónia is helyet kap. A "Messer" és az "On Quiet Nights" című gyűjteményei után itt van egy új, figyelemre méltó versgyűjtemény, mely nem csak a Rammstein-rajongóknak szól, hanem minden olyan olvasónak, aki nyitott az új gondolatokra.

Hamar ismét különválva

Elsíratlan könnytől ázva

Karcsú lábak erős karok

De nincs többé szemem

Ha búsulok

Se szív sincs

 

E-könyv formátumban is elérhető!


4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Till Lindemann
Fordító Rieckmann Tadeusz, Babiczky Tibor
ISBN 978-963-278-702-2
Fedél kemény
Megjelenés éve 2023
Oldalszám 148
Formátum 120 x 190 x 14,5 mm

Rockstation

Vitathatatlan azonban, hogy a mi időnkben igen kis számú olyan alkotó akad, aki több művészeti ágban is letette a névjegyét. Till Lindemann persze nem sorolható ehhez a kaszthoz, azt azonban tényként merem kijelenteni, hogy személyében egy sokoldalú előadót, vagy ha úgy tetszik, művészt tisztelhetünk.
Tovább olvasom

Ekultura

Azt hiszem, hogy éppen ez a tabu nélküli provokáció a kötet legnagyobb erénye, hiszen így olyan témákkal és nézőpontokkal is találkozhatunk, melyekkel versek esetén nem igazán szokás. Az pedig sosem árt, ha az ember egy kicsit kilendül a komfortzónájából. Ennek tükrében pedig nemcsak a Rammstein rajongóinak, hanem minden olyan embernek tudnám ajánlani a 100 verset, aki kész arra, hogy egy szépirodalmi kötettel provokálják.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.