Nikki Sixx

Az első 21

A négyszeres bestsellerszerző rock ’n' roll ikon saját szavaival meséli el, hogyan lett a fékezhetetlen vidéki srácból, Frank Ferannából Nikki Sixx, a Mötley Crüe alapítója.

Franklin Carlton Feranna 1958. december 11-én született. Apja korán elhagyta a családot, így részben a korát messze megelőző elveket valló, de saját démonaival is folyamatosan küzdő anyja nevelte fel. A fiatal Frankie végül nagyszüleinél kötött ki, farmról farmra, államból államba költözve. Tipikus amerikai srác volt – vadászott, horgászott, lányokat hajkurászott és focizott –, de mindig is többet akart, és ez a több a zene volt. Végül felszállt egy buszra, és elindult szerencsét próbálni Hollywoodba.

Los Angelesben egy ideig a nagynénjével és a nagybátyjával – a Capitol Records elnökével – élt, de így sem vezetett könnyű út a csúcsra. Hamarosan saját lábára állt, és bármit elvállalt a megélhetésért: futószalag mellett gyártott áramköri lapokat, volt ital- és lemezbolti eladó, árult használt villanykörtéket – mindent megtett a túlélésért. Esténként viszont csak a zenére fókuszált, beszállt egy másik hard-rock-veterán, Blackie Lawless Sister nevű zenekarába, majd saját együttest alapított: a Mötley Crüe elődjének számító Londont. Miután nemet mondott Randy Rhoadsnak, és nem csatlakozott a zenekarához, Frank megváltoztatta a nevét: először Nikki Londonra, majd Nikki Nine-ra, végül Nikki Sixxre. Mindig is egy cél lebegett előtte: a zenekar, amely a punkot, a glamet és a hard rockot a legnagyobb, legszínpadiasabb és legellenállhatatlanabb köntösben tárja a világ elé. A könyv mély, igaz történet arról, miként találjuk meg identitásunkat – azaz, hogyan lesz Frank Ferannából Nikki Sixx.

Nikki Sixx nemzetközi rockikon, a Mötley Crüe és a Sixx:A.M. alapítója, négyszeres New York Times bestsellerszerző (a The First 21, a The Heroin Diaries, a This Is Gonna Hurt és a Mötley Crüe – The Dirt könyvekkel), filantróp, fotós és a szenvedélybetegségekből való felépülés szószólója.

E-könyv formátumban is elérhető!


4 246 Ft‎

-15%

4 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Nikki Sixx
Fordító Varga Attila
ISBN 978-963-278-728-2
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2023
Oldalszám 264
Formátum 135 x 197 x 22 mm

RockStation

Az első 21 teszi teljessé a trilógiát. Számomra mindig pozitívum, ha egy olyan életrajz kerül a kezembe, melyet a főhős maga írt, Nikki Sixx-nek pedig nemcsak hogy volt miről mesélnie, hanem olvasmányos formában képes is volt az érdeklődők elé tárni élete első két évtizedét.
Tovább olvasom

Maszol.ro

Az első 21 nem csak Mötley Crüe-rajongóknak ajánlott olvasmány, főleg hogy magáról a Crüe-ről többnyire áttételesen esik szó. Viszont bárki bátran kézbe veheti, aki érdeklődik a korabeli Amerika és a Kaliforniából útjára induló és a világot gyorsan meghódító – ma már külön zenetörténeti korszak – amerikai hard rock és heavy metál iránt, mert egy nagyon jól megírt, feszes cselekményű önéletrajzi könyvet sikerült tető alá hoznia a szerzőnek, aminek nyomán talán saját magát és korábbi ügyeit is sikerül picit más megvilágításba helyezni.- a Maszol.ro portálról
Tovább olvasom

Olvasóterem

A zenész itt megosztja személyes hitvallását is a dalszerzésről, szövegírásról, a kreatív energiák hatékony becsatornázásáról, és összefoglalja mindazt, amiről tulajdonképpen a könyv szól: a sokszor gátlástalan céltudatosság és az önmagunkban való hit mindenekfelettiségét.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.