Szendi Nóra

Van ilyen.

A wannabe művész, a szorongó füves és az istenfélő bűnöző abszurd szerelmi háromszöge. Zavarok, kényszerek és betegségek. Erőszak, magány és hiány. Kültelki késdobáló, lakótelepi konyha és leopárdmintás plüsstakarón rendezett piknik. Ingázás munka és semmittevés, börtön és szabadság, függőség és tisztaság között.

Szendi Nóra legújabb regényében könyörtelenül tárja elénk hétköznapi hősei hibáit, gyarlóságait és bűneit, de az írói kegyetlenség mögött megértés és irgalom is rejtőzik. A szerző elsöprő lendülettel és féktelen, fanyar humorral vezet végig szétsodródó, majd újra egymásba gabalyodó történeteiken, és zavarba ejtően közelről mutatja be egészen kicsi életük megrendítően nagy tragédiáit.

Szendi Nóra (1988) író. Volt már biciklis futár és személyi edző, mostanában kutyákat oktat. Írók Boltja Könyvösztöndíjas és Junior Szépíró-díjas. A Van ilyen. a harmadik regénye.

E-könyv formátumban is elérhető!


3 651 Ft‎

-15%

4 295 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Szendi Nóra
ISBN 978-963-278-725-1
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2023
Oldalszám 240
Formátum 125 x 197 x13
Borító Szabó Imola Julianna

És

Az ő fejezeteiben vagyunk a leginkább bezárva a szereplői nézőpontba, az elhatalmasodó mentális betegséget pedig a szöveg ezzel a húzással nemcsak érzékletessé teszi, de le is leplezi vele azt a prózapoétikai elvét, hogy a hitelességet és az életszerűséget nem a realista beszédmód szolgálatába kívánja állítani, hanem a humor és a tragikum folytonos egyensúlykilengésében a kortárs groteszk új formájának kidolgozására tesz kísérletet.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.