Flake Lorenz

Villanycigány - Minden, vagy legalábbis amire emlékszem

"Senki, de tényleg senki nem venné kezébe ezt a könyvet, ha nem lennék véletlenül tagja annak a bizonyos zenekarnak" - állítja Christian Lorenz, azaz Flake, a Rammstein billentyűse első könyvéről, ami egyszerre az NDK mindennapjairól és zenei undergroundjáról szóló kordokumentum, fiatalkori visszaemlékezés és zenekarok története. A mű Németországban közel öt hónapig szerepelt a Der Spiegel bestsellerlistáján, első kiadása két hét alatt elfogyott.

A könyv eredeti címe, a Der Tastenficker (szó szerinti fordításban billentyűbasztató) a néhai NDK-ban egy szál szintetizátorral "vendéglátózó" zenészek gúnyneve volt. Ennek körülbelüli magyar megfelelője a villanycigány, ami egyszerre jelölheti a hangszert és a rajta játszó embert. (Köszönjük a címötletet Nagy Andornak, a Shockmagazin.hu munkatársának!)


CS-149397

3 566 Ft‎

-15%

4 195 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Flake Lorenz
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 308
ISBN 9789632785721
Formátum 135 x 197 x 26 mm

Valentin Szilvia, Shockmagazin

...tökéletes lenyomata a könyv ennek a hórihorgas, csetlő-botló, ránézésre is totálisan lúzer jellegű, mégis rokonszenves figurának, aki valahogy mégis világhírnévre tett szert, amit talán ő maga sem hisz el a mai napig.
Tovább olvasom

Kiss T. Attila, Alfahír

...egymás hegyén-hátán jönnek a már-már hihetetlennek tűnő, lehetetlennél lehetetlenebb helyzeteket elmesélő – nem túlzás, de néha már a L’art pour L’art társulat karaktereit vagy jeleneteit megidéző – sztorik, legyen szó magánéleti dolgokról, vagy a kelet-német underground világában történtekről.
Tovább olvasom

Könyves Magazin

És amikor a könyvben idáig jutok, az jut eszembe, hogy a Villanycigány leginkább egy indusztriális börleszkhez hasonlítható. Kedélyes, ipari zenével fölpumpált, mozdulatlan road movie-hoz, amelyben a csetlő-botló, csavarkulcsokat a lábujjaira pottyantó, számtalan helyzettől rettegő antisztár együttérzést keltő és humorban olajozott jelenetei váltják egymást a színen.
Tovább olvasom

Maszol.ro

... a Villanycigány ajánlott olvasmány mindazok számára, akik nosztalgiázni szeretnének egy mára már csak – külsőségeiben legalábbis – nyomokban létező korszakot illetően, amelyről Flake, billentyűállványát félretéve, ezúttal a szavak erejével fest igencsak hiteles és érzékletes képet.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.