Szederkényi Olga (szerk.)

Ők is boldogan éltek? A férfi változat

Az És boldogan éltek? - Mesehősnők utóélete című nagy sikerű női antológia után most itt a férfiak válasza.

Gondoltak már arra, mi történt gyerekkorunk mesehőseivel, miután jól ismert kalandjaik véget értek? Tényleg boldogan éltek, míg meg nem haltak? Mi várt például Lúdas Matyira, miután háromszor megverte Döbrögit? Vagy milyen élete lett Hókuszpóknak, miután kibékült a hupikék törpikékkel? És mi történt a rendíthetetlen ólomkatonával, miután a tűzbe dobták?

13+1 neves kortárs író folytatja a történeteket. A kötetben olvashatjuk még János vitéz, a Nagy Ho-ho-ho-horgász, a vérbanya, a sárkányölő vitéz, a titokzatos S. utóéletét, valamint a Piroska, a Hófehérke, a Jancsi és Juliska és az Óz, a csodák csodája egy-egy férfialakjának kalandjait. Meghökkentő meséket, amelyek nem gyerek kezébe valók.

A könyvben Czinki Ferenc, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Fehér Béla, Garaczi László, Gerlóczy Márton, Hartay Csaba, Háy János, Horváth Viktor, Kerékgyártó István, Maros András, Totth Benedek, Vámos Miklós, Zoltán Gábor felnőttmeséi olvashatók

A kötetet Herbszt László illusztrálta

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149495

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Szederkényi Olga (szerk.)
Fedél kemény
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 168
ISBN 9789632785875
Formátum 169 x 234 x 21 mm

Index.hu

A Hófehérke vadásza gyerekkori traumák elől menekül a hiú mostohával együtt élvezett kötözős szexbe, később pedig a halálsoron próbálja meg visszafejteni az élettörténetét. A Piroska és a Farkas ordasáról kiderül, hogy egy gyógyszerész anya drogdíler fia. A nagy ho-ho-horgász egykori valóságshow-sztárból lett lecsúszott alkoholista. Az Ők is boldogan éltek? című könyvben tizennégy magyar író mesél tovább tizenkét ismert gyermekmesét, ezúttal szigorúan felnőtt olvasóknak.
Tovább olvasom

nlc.hu

Tavaly ilyentájt kínzó kérdésekre kaptunk választ. Hogy mi történt a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” után. Mi lett Piroskával, miután kiszabadult a farkas gyomrából? Milyen élete lett Hamupipőkének, miután férjhez ment a herceghez? Elmondták kortárs írónőink Berg Judittól Boldizsár Ildikón át Szvoren Edináig – olykor elég arcul csapósan. De az már nem járja, hogy mindig csak a nőkről beszéljünk, hiszen úgy tűnik, volna itt panaszuk a férfiaknak is. Tudjuk-e, mi várt például Lúdas Matyira, miután háromszor megverte Döbrögit, vagy hogy milyen élete lett Hókuszpóknak, miután kibékült a hupikék törpikékkel?
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.