És boldogan éltek? - Mesehősnők utóélete

Szerzők: Arany Lídia, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Halász Rita, Hernyák Zsóka, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Noémi, Molnár T. Eszter, Nina Yargekov, Sárbogárdi Jolán, Rakovszky Zsuzsa, Selyem Zsuzsa, Szécsi Noémi, Szvoren Edina, Ugron Zsolna
A kötetet Szabó Imola Julianna illusztrálta

Gondoltak már arra, mi történt gyerekkorunk mesehősnőivel, miután jól ismert kalandjaik véget értek? Tényleg boldogan éltek, míg meg nem haltak? Mi várt például Piroskára, miután kiszabadult a farkas gyomrából? Vagy milyen élete lett Hamupipőkének, miután férjhez ment a herceghez? És mi történt Pöttyös Pannival, miután kijárta az iskolát?
Most 15+1 neves, kortárs írónő folytatja ezeket a történeteket. A kötetben olvashatjuk Csipkerózsika, Hófehérke, Aranyhaj, Alice, Seherezádé, Holle anyó, Dorothy, Mulan, a Hókirálynő, a halász nagyravágyó felesége, a kis hableány és Sárbogárdi Jolán utóéletét.  A novellák, vagyis felnőttmesék ott kezdődnek, ahol a gyerekmesék véget értek.

E-könyv formátumban is elérhető!


CS-149337

3 396 Ft‎

-15%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Fedél kemény
Megjelenés éve 2020
Oldalszám 184
ISBN 9789632785653
Formátum 169 x 234 x 22 mm

Index.hu

Mindenkinek ajánlom, akinek valaha sokat meséltek, vagy aki maga is sokat mesél, akit mindig is foglalkoztatta, mi lesz Piroskával, a kis hableánnyal vagy a halász nagyravágyó feleségével. A kötetből kap egyfajta választ, ami nem is állhatna távolabb ugyan a meseszerű tökéletességtől, de hát melyik az az élet, amelyik meseszerűen tökéletes? Van itt minden a mentális betegségektől, a kisebbségi identitás megélésén át, a netfüggésen, testi fogyatékosságon keresztül az abuzív párkapcsolatig – mindennapi, kelet-közép európai problémák ezek, amelyeket a kiváló szerzők szövegei, és Szabó Imola Julianna remek illusztrációi helyeznek pompás kontextusba.
Tovább olvasom

Nők Lapja Cafe

A #metoo kampány óta sokan kíváncsiak a nők véleményére. Itt sok minden kiderül arról, hogy a nők mit gondolnak a világról. A szerzők nem a politika, hanem a művészet eszközeivel fejtik ki a véleményüket. Elég szép statisztikákat lehetne készíteni egyébként abból, hogy hány mesehősnőnek lesz férje, munkája, gyereke, vagy milyen a kapcsolata a szüleivel. Minden történet merőben más sorsot rajzol meg.
Tovább olvasom

Prae.hu Stermeczky Zsolt Gábor

Izgalmas, változatos kötet, amelyet mindenképpen érdemes volt elkészíteni.
Tovább olvasom

Prae.hu Kustos Júlia

Az És boldogan éltek? szerzői egytől egyig arra törekszenek, hogy megmutassák a szituációk tágabb valóságát. A történetek a szereplők érzelmi folyamatait, sakkjátszmáit, bizonytalanságait és tépelődéseit az olvasó arcába tolják, nem úgy, mint a klasszikus mesék szereplői, akik egyik pillanatban még ájultan fekszenek, a következőben viszont boldogan lovagolnak el egy ismeretlen férfi oldalán a naplementébe.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.