Ewald Gerhard – Vasas Gizella – Locsmándi Csaba

Gombászok kézikönyve

A gombagyűjtők körében csak „sárga könyvnek” nevezett Gombászok kézikönyve új, átdolgozott és bővített kiadása az előzőhöz képest 117-tel több, összesen 1448 gombafaj közérthető, lényegre törő leírását tartalmazza 1023 színes felvétellel (köztük 104 új gombafotóval). A legújabb tudományos eredmények és gyakorlati tapasztalatok tükrében a szerzők pontosították és kiegészítették a gombafajok leírásait, illetve az étkezési értékükkel, előfordulásukkal és veszélyeztetettségükkel kapcsolatos információkat is. A könyvben a legújabb tudományos (latin) és magyar fajnevek szerepelnek, de megtalálhatók a régebbi elnevezések is.

A fajjellemzéseket praktikus, mindenki számára érthető, képes-szöveges határozókulcs és mikroszkópos ábrák egészítik ki, amelyek megkönnyítik az ismeretlen fajok meghatározását. A nemzetségen belüli elkülönítést segíti a hasonló fajok egymás utáni bemutatása.

A Gombászok kézikönyve a gyakorlati gombaismeretek átadására helyezi a hangsúlyt, terepen is jól használható, ezért a kezdő és a már tapasztalatot szerzett gombagyűjtőnek egyaránt fontos segédeszköze lehet.


10 196 Ft‎

-15%

11 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó (G)
Nyelv magyar
Szerző Ewald Gerhard – Vasas Gizella – Locsmándi Csaba
ISBN 978-963-278-520-2
Fedél Flexibilis keményborító
Megjelenés éve 2023
Oldalszám 720
Formátum 100x191X45 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.