Utópia realistáknak

A könyv megmutatja, hogy a látnoki eszmékből igenis létrehozható egy valóban működőképes társadalom.
A civilizáció összes mérföldkövéről - a rabszolgaság eltörlésétől a demokrácia kezdetéig - elmondható, hogy a többség szemében sokáig csupán utópisztikus fantáziának tűntek. Az új utópiák, mint például a garantált alapjövedelem és a 15 órás munkahét, akár már a mi életünk során is valóra válhatnak.

"Az új eszmék holland csodagyereke" (The Guardian)

"Meghökkentő, közérthető és a berögződéseinknek sokszor ellentmondó könyvében Bregman egyszerű, ám nagyszerű ötleteket vizsgál, amelyek szebbé tehetik a világunkat." (Brian Eno)

"Ezt a könyvet most kell elolvasni. Nincs benne semmi disztópia: ehelyett gyakorlatias elképzeléseket nyújt arról, hogyan élhetne jobban a következő generáció." (Jeanette Winterson)

"Ha torkig vagy a közhelyektől hemzsegő vitákkal, és az unalomig ismételt baloldali-jobboldali klisékkel, akkor az Utópia realistáknak igazi felüdülést jelent majd, tele merész gondolatokkal, friss eszmékkel, fiatalos stílussal, és bizonyítékokkal alátámasztott érveléssel." (Steven Pinker)

"Az új Zeitgeist fontos darabja, amely ugyanannyira szól a ma álmodozóinak, mint a jövő realistáinak." (Danny Dorling)


CS-149428

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

3 196 Ft‎

-20%

3 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Rutger Bregman
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 308
ISBN 9789632785745
Formátum 135 x 197 x 26 mm

Népszava

Könyve nem stílusbravúr, viszont lendületes és könnyen befogadható. Helyenként szájbarágónak érezhetjük, de ezt tudjuk be a hatáskeltésnek. Érveit rengeteg adattal, forrással támasztja alá. Nem fél leírni, hogy a gazdagokat meg kell adóztatni. Hogy ingyenpénzt kellene adni mindenkinek. Azért, hogy aki emellett hasznos munkát akar végezni, megtehesse: szerinte ugyanis az ápolók, a kukások, a tűzoltók, a tanárok hasznosabb munkát végeznek, mint az ügyvédek és bankárok. Bregman szerint 15 órás munkahétre lenne szükség, hogy egészségünket, szabadságunkat, életünket visszanyerjük.
Tovább olvasom

Manzárd Café

Rutger Bregman Utópia realistáknak című zseniális és lélekemelő könyve pontosan abban segít, hogy olyan jövőképpel is rendelkezhessünk, amelyre valójában a legtöbben vágyunk.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.