Nagyszerű nők - A feminizmus rövid története

A könyv izgalmas dologra vállalkozik: röviden, képregényes formában mutatja be az egyenjogúságért folytatott küzdelem 150 éves történetét, a női választójogért vívott harctól egészen a #metoo-mozgalomig.
A két norvég szerző, Marta Breen író és Jenny Jordahl illusztrátor humorral átszőtt, inspiráló könyve hatalmas sikert aratott az egész világon.


CS-149396

Szállítási módok Száll. idő Száll. díj
Személyes átvétel akár azonnal Ingyenes
Házhoz szállítás (Sprinter) 2-3 munkanap 990 Ft‎ *
10 000 Ft‎ felett ingyenes

2 796 Ft‎

-20%

3 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Marta Breen, Jenny Jordahl
Fedél kemény
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 128
ISBN 9789632785738
Formátum 203 x 266 x 15 mm

WMN.hu

Árad a könyv minden lapjáról a kreativitás, a tenni akarás és a mélységes elköteleződés, amiben nincs semmi bántó szándék azok iránt, akik más nézeteket vallanak, mint az alkotók. Egyszerre felemelő és letaglózó folyamatában látni az elmúlt százötven év küzdelmeit, amelyeket erős és bátor nők vívtak azért, hogy eljuthassunk a #metoo-mozgalomig.
Tovább olvasom

Tíz Kicsi Könyv

Nekem kifejezetten tetszett a rajzok stílusa és színezése, jókat szórakoztam azon, hogy a kis részleteket bogarászom egy-egy oldalon. Különösen tetszettek azok az illusztrációk, ahol érzelmek is megjelennek – legyen az bosszúság, düh, öröm, vagy épp fájdalom -, Jordahl rendkívül ötletesen ragadta meg ezeket az apró momentumokat.
Tovább olvasom

Manzard Cafe

Egyedülálló és izgalmas az egyenjogúságért folytatott harc 150 éves történelmének ilyen formában történő feldolgozása, sőt kifejezetten adja magát a téma képregényes megközelítése, hiszen a fiatalokat és idősebbeket (legalábbis az én generációmat, amelynek sok tagja a 80-as évek végén, 90-es évek elején felült a szuperhősös vonatra) nagyon könnyű a képregényekkel megfogni, ráadásul a szerzőknek Marta Breen írónak és Jenny Jordahl illusztrátornak sikerült éles és húsba vágó alkotást létrehozniuk, elkerülve a sok képregényre jellemző felszínességet. Így a siker garantált!
Tovább olvasom

Könyvesblog

Te fel tudnál sorolni három olyan személyt, aki a nők egyenjogúságáért küzdött? Tudod, hogy név szerint kik voltak azok, akik kiharcolták a női választójogot vagy az oktatáshoz való jogot? Tudsz róla, hogy mennyien áldozták fel a szabadságukat és az életüket a változásért? Marta Breen és Jenny Jordahl tartalmas és humoros képregénye, a Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története megadja a válaszokat ezekre a kérdésekre. És egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy a nagy formátumú nők neve még ma, 150 évvel az első feminista mozgalmak után is hiányzik a történelemkönyvekből.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.