Marta Breen, Jenny Jordahl

Nagyszerű nők - A feminizmus rövid története

A könyv izgalmas dologra vállalkozik: röviden, képregényes formában mutatja be az egyenjogúságért folytatott küzdelem 150 éves történetét, a női választójogért vívott harctól egészen a #metoo-mozgalomig.
A két norvég szerző, Marta Breen író és Jenny Jordahl illusztrátor humorral átszőtt, inspiráló könyve hatalmas sikert aratott az egész világon.


CS-149396

2 971 Ft‎

-15%

3 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Marta Breen, Jenny Jordahl
Fedél kemény
Megjelenés éve 2019
Oldalszám 128
ISBN 9789632785738
Formátum 203 x 266 x 15 mm

WMN.hu

Árad a könyv minden lapjáról a kreativitás, a tenni akarás és a mélységes elköteleződés, amiben nincs semmi bántó szándék azok iránt, akik más nézeteket vallanak, mint az alkotók. Egyszerre felemelő és letaglózó folyamatában látni az elmúlt százötven év küzdelmeit, amelyeket erős és bátor nők vívtak azért, hogy eljuthassunk a #metoo-mozgalomig.
Tovább olvasom

Tíz Kicsi Könyv

Nekem kifejezetten tetszett a rajzok stílusa és színezése, jókat szórakoztam azon, hogy a kis részleteket bogarászom egy-egy oldalon. Különösen tetszettek azok az illusztrációk, ahol érzelmek is megjelennek – legyen az bosszúság, düh, öröm, vagy épp fájdalom -, Jordahl rendkívül ötletesen ragadta meg ezeket az apró momentumokat.
Tovább olvasom

Manzard Cafe

Egyedülálló és izgalmas az egyenjogúságért folytatott harc 150 éves történelmének ilyen formában történő feldolgozása, sőt kifejezetten adja magát a téma képregényes megközelítése, hiszen a fiatalokat és idősebbeket (legalábbis az én generációmat, amelynek sok tagja a 80-as évek végén, 90-es évek elején felült a szuperhősös vonatra) nagyon könnyű a képregényekkel megfogni, ráadásul a szerzőknek Marta Breen írónak és Jenny Jordahl illusztrátornak sikerült éles és húsba vágó alkotást létrehozniuk, elkerülve a sok képregényre jellemző felszínességet. Így a siker garantált!
Tovább olvasom

Könyvesblog

Te fel tudnál sorolni három olyan személyt, aki a nők egyenjogúságáért küzdött? Tudod, hogy név szerint kik voltak azok, akik kiharcolták a női választójogot vagy az oktatáshoz való jogot? Tudsz róla, hogy mennyien áldozták fel a szabadságukat és az életüket a változásért? Marta Breen és Jenny Jordahl tartalmas és humoros képregénye, a Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története megadja a válaszokat ezekre a kérdésekre. És egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy a nagy formátumú nők neve még ma, 150 évvel az első feminista mozgalmak után is hiányzik a történelemkönyvekből.
Tovább olvasom

Magyar Narancs

Letaglózóan felemelő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a nőjogi mozgalmakat (még ha csak nagy vonalakban is) összegyűjtve látni a rabszolgaság elleni, valamint a női választójo­gért vívott harcoktól a #metoo mozgalomig.
Tovább olvasom

Tekla Könyvei

Az áttekintésen és az információn kívül nekem az tetszett a Nagyszerű nőkben, hogy a szerző nem gondolja azt, hogy 2018-19-re mindent elértünk, sőt! Abszolút pozitív az üzenet, amit akár a könyv egészében, akár a vége hordoz, hogy az egyenjogúságért folytatott küzdelemnek még valószínűleg jó ideig nem lesz vége, noha a legalapvetőbb harcainkon már túl vagyunk.
Tovább olvasom

Új Szó

A Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története iskolapéldája annak, miként lehet egy nem könnyen emészthető (és a célközönség körében valószínűleg nem is túl divatos) témát trendi médiummal ötvözve befogadhatóvá tenni. A két norvég szerző, Marta Breen író és Jenny Jordahl illusztrátor a képregényt választotta: bájosan, humorral tálalva, verbálisan és vizuálisan is a tizenévesek nyelvén szólva, ugyanakkor a témát tárgyilagosan kezelve meséli el a nők egyenjogúságért folytatott küzdelmének (és a férfinem erre adott válaszainak) közel kétszáz éves történetét, egészen napjainkig.
Tovább olvasom

nlc.

A feminizmus története nemtől függetlenül mindannyiunk közös tudása és hagyománya, ráadásul a Nagyszerű nők tágabb értelemben is az egyéniség kibontakoztatásának esélye mellett foglal állást.
Tovább olvasom

Alföld

A képregény nagy erőssége egyrészt a fejezetekből áradó lelkesedés és erő, másrészt a rajzok dinamizmusa. Jordahl mozgalmas paneleket és egész oldalas képeket komponál, a dinamizmust viccesen túlzó arckifejezésekkel, eltúlzott testbeszéddel, mozgást és érzelmeket kifejező vonalakkal, valamint blokkokban kezelt színekkel teremti meg. Élvezettel rajzol embereket, munkája gyakorlatilag arcok gyűjteménye: a fókuszban álló karakterek és a háttérben húzódó támogatóik vagy ellenzőik arckifejezései egyaránt szórakoztatóak, szélsőséges érzelmeik egyszerre komolyak és viccesek.
Tovább olvasom

7 szoba

Ha egy témáról véleményt akarunk alkotni, annak a témának utána is kell járnunk. Csak így érhető el, hogy a saját hangunkat hallassuk, ne pedig sokat hallott szólamokat ismételjünk. Ez a művelet minden kérdésben nagyon fontos lenne – így a feminizmussal kapcsolatos kérdésekben is. A Nagyszerű nők pedig remek rajtköve lehet ennek a rögös útnak.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.