Dulai Péter

Gyilkosság a panel tetején

Ez a kötet gyilkosokról és gyilkosságokról szól. Ráadásul olyanokról, amelyek – a rendőri szóhasználat szerint – kiemelt emberöléseknek számítottak azokban a szocializmusnak nevezett évtizedekben, amelyeket Magyarországon csak Kádár-korszakként emlegetnek. Kiemeltek voltak, mert egyrészt megkülönböztetett figyelmet igényeltek a nyomozószervek részéről (legalábbis elviekben), másrészt azért, mert a közvélemény és a kor sajtója is intenzívebben foglalkozott velük. Az elkövetések kegyetlensége, az áldozatok és a tettesek közötti különleges kapcsolat, a gyilkosságok objektív és szubjektív körülményei valóban kiemelik ezeket az ügyeket a szokványos bűnügyi hírek közül.


3 736 Ft‎

-15%

4 395 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Dulai Péter
Fedél puha
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 160
ISBN 9789632786643
Formátum 165 x 235 x 14 mm

Ectopolis

A bűnügyek iránt érdeklődő olvasók talán ismerik az „Élet elleni bűncselekmények” nevű Facebook-oldalt, ahol Dulai Péter kriminalista évek óta publikálja kutatásainak eredményét. Dulai posztjaiból most könyv készült, s mivel a hazai „true crime” műfajban ritkán jelenik meg új, hitelességre törekvő munka, műve mindenképpen hiánypótló.
Tovább olvasom

Újkor

A szerző célja a történetek elmesélésével nem az, hogy feltárja, miért történtek ezek a sokszor felfoghatatlan életellenes cselekedetek, hiszen azt sokszor maguk az elkövetők sem tudták megmondani, hanem sokkal inkább az, hogy általuk bemutassa „ilyen is lehet az ember”.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.