Dulai Péter

Gyilkosság a panel tetején

Ez a kötet gyilkosokról és gyilkosságokról szól. Ráadásul olyanokról, amelyek – a rendőri szóhasználat szerint – kiemelt emberöléseknek számítottak azokban a szocializmusnak nevezett évtizedekben, amelyeket Magyarországon csak Kádár-korszakként emlegetnek. Kiemeltek voltak, mert egyrészt megkülönböztetett figyelmet igényeltek a nyomozószervek részéről (legalábbis elviekben), másrészt azért, mert a közvélemény és a kor sajtója is intenzívebben foglalkozott velük. Az elkövetések kegyetlensége, az áldozatok és a tettesek közötti különleges kapcsolat, a gyilkosságok objektív és szubjektív körülményei valóban kiemelik ezeket az ügyeket a szokványos bűnügyi hírek közül.

E-könyv formátumban is elérhető!


3 736 Ft‎

-15%

4 395 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Dulai Péter
Fedél puha
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 160
ISBN 9789632786643
Formátum 165 x 235 x 14 mm

Ectopolis

A bűnügyek iránt érdeklődő olvasók talán ismerik az „Élet elleni bűncselekmények” nevű Facebook-oldalt, ahol Dulai Péter kriminalista évek óta publikálja kutatásainak eredményét. Dulai posztjaiból most könyv készült, s mivel a hazai „true crime” műfajban ritkán jelenik meg új, hitelességre törekvő munka, műve mindenképpen hiánypótló.
Tovább olvasom

Újkor

A szerző célja a történetek elmesélésével nem az, hogy feltárja, miért történtek ezek a sokszor felfoghatatlan életellenes cselekedetek, hiszen azt sokszor maguk az elkövetők sem tudták megmondani, hanem sokkal inkább az, hogy általuk bemutassa „ilyen is lehet az ember”.
Tovább olvasom

Napi Történelmi Forrás

Dulai Péter egy jól sikerült, alapos, a maga hátborzongató módján izgalmas és közérthető kötetet készített, amelyet – ha nem is feltétlenül lefekvés előtti olvasmánynak – jó szívvel ajánlhatok a történészek, kriminológusok, jogászok mellett minden érdeklődőnek.
Tovább olvasom

Magyar Hang

Dulai Péter nem a műkedvelő lepkegyűjtő felszínes lelkesedésével gyűjtötte egybe ezt a tíz rettenetes és nyomasztó bűnesetet (a könyvet érdemes apróbb kortyokban fogyasztani!), hanem elkötelezett újságíróként és szenvedélyes igazságkeresőként. Ez a szenvedély elsőre akár észrevétlen is maradhatna, mivel stílusa kellően visszafogott (ami erénye a könyvnek), hangvétele kiegyensúlyozott. Kerüli a túlbeszélést és a túlmagyarázást. Ugyanakkor láthatóan szívügye, hogy mindent felkutasson, ami ma, ennyi év távlatából egy-egy eset kapcsán felkutatható. Dokumentumokat, filmrészleteket és legfőképp még élő tanúkat. Elismerés illeti erőfeszítéseit. Szenvedélye egy-egy pillanatban a pallérozott mondatok rétege alatt is látványosan parázslik fel.
Tovább olvasom

WMN

Noha azt az illúziót már rég leromboltuk, hogy a szocializmus idején nálunk nem voltak brutális gyilkosságok, olyan alaposságú gyűjtést, amelyet ilyen gazdag képanyaggal és részletes szerzői magyarázatokkal láttak el, én még nem olvastam a korszakról.
Tovább olvasom

Belügyi Szemle

Az erőszakos bűncselekmények közül az emberölések mindig kiemelt figyelmet érdemelnek. Az már más kérdés, hogy mely szakma, miként tekint ezekre a bűntényekre. Ez a könyv felkavaró, de a szakmai és laikus olvasó számára is tartogat fordulatos esettanulmányokat. (...) A most bemutatott könyv életellenes bűncselekményeket ismertet értékítélet nélkül, alapos és részletes forráselemzésekkel. A könyvet olvasva nem lehet elkerülni, hogy ne tennénk fel a kérdést, hogy milyen motivációk, körülmények vezettek a különböző kegyetlen gyilkosságokhoz.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.