Joe Sacco

Frontvonalban

A világ legkiválóbb képregényes riportere újságírói munkáit gyűjtötte össze a Frontvonalban című kötetben, benne az Irakban szolgáló amerikai hadseregről szóló, az Egyesült Államokban soha nem publikált cikkekkel. Az elmúlt évtizedekben Joe Sacco – akit Christopher Hitchens korunk „erkölcsi rajzmesterének” nevezett – egyre inkább a rövid, rajzos újságírás felé fordult, hogy a világban dúló háborúk helyszíneiről tudósítson. Az itt olvasható, fekete humorral fűszerezett riportjai is igazolják, hogy Sacco napjaink egyik legjelentősebb haditudósítója.

Az „Akik nem kellenek” című írásában a Málta szigetén partot érő afrikai menekültek sorsát követi nyomon; a „Csecsen háború, csecsen nők” a kaukázusi özvegyek vég nélküli megpróbáltatásait mutatja be; a „Kusínagar” pedig India érinthetetlenjeinek életébe enged betekintést, akik „utolsó erejükkel kapaszkodnak ebbe a világba”. További munkái gázai csempészalagutakba, Milan Kovacˇevic´ boszniai hadúr hágai perébe, valamint a közelmúlt amerikai történelmének legsötétebb fejezetébe, Abu Ghraibba szólítják Saccót. Egy amerikai katonákkal közös küldetésen pedig – az Egyesült Államokban soha nem publikált cikkekben – szembesül az iraki háború nyomorúságával és abszurditásával.

Frontvonalban Sacco legérettebb, legjobban sikerült munkái közé tartozik, és remekül példázza, hogy az első számú karikaturista olyan erővel képes megörökíteni az emberi tapasztalatokat, amilyenre a média más területei gyakran képtelenek.


6 796 Ft‎

-15%

7 995 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Joe Sacco
Fordító Beke Ádám
ISBN 978-963-278-709-1
Fedél kemény
Megjelenés éve 2024
Oldalszám 208
Formátum 195 x 265 x 12,5 mm
Illusztráció képregény
Minden jog fenntartva © CSER Kft.