Dr. Locsmándi Csaba, dr. Vasas Gizella

Erdők-mezők gombái

VÁLTOZATLAN UTÁNNYOMÁS

A könyvben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható, feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk. Valamennyi étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is.

- A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges bélyegeket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatjuk be.
- A könyv belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését.
- Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő. Határozás szempontjából a legfontosabb tulajdonságokat vastag betűvel emeltük ki.
- A leírások melletti ikonok egyértelműen jelzik a gombák étkezési értékét, gyógyhatását, árusíthatóságát, védettségét, előfordulási helyét és idejét. Külön ikonnal hívjuk fel a figyelmet a hasonló gombafajok oldalszámára.
- A könyvben az összes hazánkban védett (58) és árusítható (74) gombafaj megtalálható, sőt külön-külön névjegyzékben is szerepelnek.

Könyvünket mindazoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez.  Valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos segédeszköze lehet.


CS-149649

4 671 Ft‎

-15%

5 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Sorozat Nem sorozattag
Nyelv magyar
Szerző Dr. Locsmándi Csaba, dr. Vasas Gizella
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2022
Oldalszám 396
ISBN 9789632786308
Formátum 115 x 155 x 24 mm

Booktastic Boglinc

Locsmándi Csaba és Vasas Gizella, Erdők-mezők gombái című kötetére azt mondhatnám röviden, hogy kicsi a bors, de erős! Oly kicsiny, hogy elfér egy nagyobb zsebben, vagy kisebb táskában, így egy laza erdei sétára is bármikor magaddal viheted, ugyanakkor csöppet sem spórolták ki a tudást belőle. Nagyon összetett, részletes, és rendkívül praktikus.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.