Ewoud Kieft

A tiltott könyv - A Mein Kampf és a nácizmus vonzereje

Bár a Mein Kampfot szinte senki sem olvasta, majdnem mindenkinek van véleménye róla. Ewoud Kieft író és történész az események váratlan alakulása folytán nemcsak elolvasta, de mondhatni megszállottként tanulmányozta az egykor a nemzetiszocialisták bibliájának számító könyvet.   Részletekbe menően elemezte a Mein Kampfot, mert szeretett volna választ kapni a kérdésre, mitől tudott ez a könyv akkora vonzerőt gyakorolni európaiak millióira.

 

A válasz keresése közben magával visz bennünket a Hitler és társai ügyében tartott bírósági tárgyalásra, ahol a későbbi Führer élt a kínálkozó alkalommal, és megalapozta politikai karrierjét. A szerző a maga élvezetes és érzékletes stílusában boszorkányos ügyességgel vegyíti a látványos per jeleneteit és személyes észrevételeit, így próbálja megfejteni, mi adta a Mein Kampfban kifejtett eszmék erejét. Elemzésében párhuzamot von az egykori történeti események és napjaink aktuális fejleményei között, és megvan benne a bátorság ahhoz, hogy szembenézzen a párhuzamokból adódó kérdésekkel és dilemmákkal.

 

Minden esély megvan rá, hogy a karrierje elején tartó Ewoud Kieft egyszer még egy egész országot tanítson történelemre.
Frans Smits, Historisch Nieuwsblad

 

Tiszta és világos, árnyalt és néha kifejezetten személyes.
Het Nieuwsblad

 

Ewoud Kieft író, történész és zenész. Az Éljen a háború (Oorlogsenthousiasme) című történeti munkája és a vallásos jellegű nacionalizmusról szóló doktori értékezése az I. világháborúról, illetve a háború kiváltotta kezdeti lelkesedésről szól. A 2020-ban megjelent Éretlenek (Onvolmaakten) című regénye a kép­ze­let­be­li jövőben játszódik. A tiltott könyv 2017-ben Hollandiában megkapta az év legjobb történeti munkájának járó díjat (Libris Geschiedenis Prijs).

Fordította: Bérczes Tibor

E-könyv formátumban is elérhető!


2 797 Ft‎

-30%

3 995 Ft‎

Kiadó 444.hu & Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Ewoud Kieft
Fordító Bérczes Tibor
Fedél kartonált
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 280
ISBN 9789632786797
Formátum 137 x 212 x 14 mm
Minden jog fenntartva © CSER Kft.