Völgyi Lajos

Májbro

Mi van, ha valaki egy haldokló diktatúrában születik szabadnak?

Májbro habzsolná az életet. Nem csoda, hogy elege lesz a rendszerből, ami ezt nem nézi jó szemmel. Ezért aztán Májbro megpattan, és meg sem áll Ausztráliáig. De mihez kezd Öcsi, aki itt ragad a Kádár-kor omladozó díszletei között?

Két testvér, két élet, két hang. Völgyi Lajos erős prózanyelven megírt, sodró regényében mintha A kis Valentino világa találkozna Domonkos István Kormányeltörésben című versével. A szerző érzelgősség nélkül nosztalgiázik, de a történetből azért kiderül, hogy még a legnagyobb vagányoknak is van szíve.

A Májbro az egyik legszórakoztatóbb regény, amit a hetvenes-nyolcvanas évekről olvastam. Végre felfedezte valaki, hogy akkor is voltak fiatalok, akiknek muszáj volt elindulni az úton. Még ha ez az út bizonyos szempontból göröngyösebb volt is, mint amin Kerouac és a beatek végiglebegtek.

 

Totth Benedek


2 121 Ft‎

-15%

2 495 Ft‎

Kiadó Cser Kiadó
Nyelv magyar
Szerző Völgyi Lajos
Fedél kemény
Megjelenés éve 2021
Oldalszám 140
ISBN 9789632786667
Formátum 120 x 192 x 17 mm

Népszava

Völgyi Lajos könyve egyszerre emigráció- és család-, karrier- és korszak-, utazás- és kalandregény – ahol az út elvezethet a belső tájainkra, agyunk rejtett ösvényeire (némi drog, a The Doors zenekar és Aldous Huxley segítségével), de irodalmi környékekre is elvetődünk, és mellékutak segítségével becsatlakozunk Kerouac Útonjába.
Tovább olvasom
Minden jog fenntartva © CSER Kft.